Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Svetnikov Volvo
Pri Volvu bodo na sejmu starodobnikov Techno-Classica v nemškem Essnu javnosti pokazali prav poseben primerek.
Marko Hanželič
5. marec 2018 | 16:49:14

Že dejstvo, da gre za model 1800, ki velja za sveti gral med švedskimi starodobniki, je omembe vredno, še bolj pa to, da je dotični model pravzaprav filmski zvezdnik. Gre namreč za avto, ki ga je v kultni seriji The Saint (Svetnik) vozil Roger Moore. Pravzaprav je bil to Moorov lasten avto, igralec pa ga je kasneje prodal igralcu Martinu Bensonu, ki je ob Mooru igral v bondiadi Goldfinger. Kasneje se je za volanom kultne 1800-ice zvrstilo še nekaj lastnikov, na koncu pa so ga odkupili pri Volvu in ga obnovili v sklopu programa Volvo Heritage. 

Volvo bo v Essnu pokazal še nekaj drugih primerkov modela 1800, in sicer redek primerek v svetlozeleni barvi, sicer last šefa podjetja, Hakana Samuelssona, prototip, ki so ga pripravili v karoserijski delavnici Pietra Frue in zelo redki Volvoville Cabrio.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija