Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Restavrirana Miura SVR je prava paša za oči
Miura SVR je leta 1974 kot unikat na željo lastnika nastal iz modela Miura S.
Marko Hanželič
22. junij 2018 | 10:43:50

Po Miuri SV so pri Lamborghiju v originalno stanje spravili še znamenito Miuro SVR s številko šasije #3781. Restavriranje so zaupali podjetju Polo Storico, ki je pravzaprav Lamborghinijev hišni restavrator, obnovljeni SVR pa se je javnosti prvič predstavil na dirkališču Nakajama na Japonskem.

Zanimivost pri tem avtomobilu je, da je svoje prve kilometre nabiral kot Miura S, v prodajni salon v Torinu pa je prispel 30. novembra leta 1968, leto za predstavitvijo na avtomobilskem salonu v Torinu. V šestih letih je zelena Miura zamenjala osem lastnikov, leta 1974 pa jo je kupil Heinz Straber, ki je v Sant'Agati Bolognese zaprosil za preobrazbo v SVR po vzoru Miure Jota, ki si ga je po lastnih vzgibih prikrojil Lamborghinijev testni voznik Bob Wallace.

Transformacija je trajala 18 mesecev, Straber pa je športnika kmalu prodal na Japonsko, kjer je avto poskrbel za pravo malo revolucijo in postal ikona manga stripov Circuit Wolf. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
A se mogoče ve, kaj je z originalno Wallacovo Joto. Če malo brskaš po netu najdeš vse mogoče. Ukradena, totalka, zgorena, v tajni zasebni zbirki, izginila neznano kam... pa ni hudič, da ne bi še kaj našel, če bi se mi dalo brkljati dalje.
23.6.2018 23:50:43
Tattoo-
@Dynisco: https://www.youtube.com/watch?v=4h8y9Fzzn9k (od 3:25 naprej) http://www.lambocars.com/miura/miura_jota.html
24.6.2018 11:36:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija