Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   KdF-Wagen Type 60
Ko na novo zasije eden prvih
Ko je Ondrej Brom kupil rjavečo lupino Volkswagnovega primata, si verjetno ni mislil, da je gre za najstarejši preživeli primerek.
Marko Hanželič
24. november 2018 | 12:20:32

Ne glede na dejstvo, da so njegovi začetki tesno povezani z eno najtemnejših zgodb moderne dobe, VW Hrošč ostaja eden najbolj prepoznavnih in priljubljenih avtomobilov na svetu in kot tak tudi objekt množičnega malikovanja.

Prav zaradi povezave z nacizmom so prvotni Hrošči še bolj iskani, vsekakor pa bo tale restavrirani KdF-Wagen Type 60, ki so ga izdelali leta 1941, v kolikor se kdaj pojavi na dražbi, Bromu prinesel zelo lepe denarce. Dotični primerek s serijsko številko 20 so nacistični veljaki sprva  podarili znanemu berlinskemu skladatelju Paulu Linckeju, Brom pa je leta 1988 avtomobil odkupil od bratovega prijatelja, trajalo pa je kar trideset let, da je zasijal v današnji podobi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Krasna stvar. Po slikah iz drugih virov je res avtentičen, z roglji na odbijačih vred. Edino, kar se mi zdi malenkost sporno, so kromirani odbijači. Takšnih hrošč ni imel vse do začetka proizvodnje "izvoznega" modela.
25.11.2018 16:52:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija