Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prvi semafor je eksplodiral
Te dni mineva 150 let od postavitve prvega semaforja. Decembra 1868 so v Londonu postavili orjaški litoželezni stolp, ki je deloval na plin.
Artur Švarc
11. december 2018 | 4:32:58

9. decembra pred 150 leti so v Londonu postavili semafor, ki je urejal promet blizu parlamenta na ulicah Bridge, Great George in Parliamanet. Za izumom je stal John P. Knight, ki se je zgledoval po železniški signalizaciji. Ob izredno povečanem prometu vpreg čez Westminsterski most so morali tisočeri pešcev hoditi ob Parlamentu. Semafor je imel tri roke z rdečimi in zelenimi plinskimi lučmi za rabo ponoči, vse skupaj pa je ročno upravljal stražnik z ročicami.

Iztegnjene roke so pomenile stop, povešene za 45 stopinj pa pozor, ponoči pa so to vlogo prevzele svetilke. Iznajdbi so rekli semaphore in ostalo je zgodovina. Pravzaprav ne še čisto, prvi semafor je imel zelo kratko življenjsko dobo. 2. januarja 1869 je zaradi uhajanja plina iz ene cevi pod pločnikom prišlo do eksplozije, v kateri je bil semafor uničen, policist pa ranjen. Mestne oblasti so sprejele odločitev, da je semafor nevaren za javno zdravje in prepovedale vsako novo gradnjo.

Skoraj pol stoletja pozneje, 1912, se je v ameriškem Salt Lake Cityju pojavil električni semafor. Tudi tega je upravljal policist ročno, imel pa je rdečo in zeleno luč, v času prehoda iz ene v drugo pa se je oglasilo tudi zvonenje.

Semafor, kot ga poznamo danes, je bil rojen 1919 v Detroitu, ko so dodali še rumeno luč, a do avtomatike so minila še tri leta. 1922 so se začeli pojavljati timerji, prvi v Los Angelesu, ki so avtomatizirali delovanje. Samo New York je s sprostitvijo 5500 policistov, ki so ročno premikali semaforje, letno prihranil 12 milijonov takratnih dolarjev.

Semafor se je v Veliko Britanijo vrnil 1926 na Piccadilly Circus, leto pozneje pa je Wolverhampton dobil prvi avtomatizirani semafor v VB. Prvi semafor v Evropi pa je stal že dve leti prej na berlinskem Postdamer Platzu.

Avtomatika je dobila nadgradnjo kje drugje kot v ZDA, ko so vodenje prevzeli preprosti računalniki. Že v petdesetih so z obremenilnimi senzorji zaznavali stoječa vozila pred semaforjem in šteli promet in nato glede na promet spreminjali intervale.

Slovenija je prvi semafor dobila leta 1956, ki je stal na križišču Celovške in Tivolske, ročno pa ga je upravljal policist. Danes samo v Ljubljani deluje malo manj kot 300 semaforjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija