Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ko najdeš skedenj, poln starodobnih ikon
Večina zbiralcev starodobnikov sanja, da bodo odkrili redek in cenjen primerek, zapuščen v skednju, a se te stvari dogajajo zelo redko. Še bolj redko se zgodi, da bi bil skedenj poln redkih primerkov.
Marko Hanželič
22. december 2018 | 12:09:19

Hagerty’s Barn Find Hunter je eno takšnih najdb dokumentiral v zadnji epizodi svoje oddaje na YouTubu. Kot je povedal voditelj Tom Cotter, gre za zbirko, ki jo je desetletja zbiral možakar, skozi čas pa so sprva nič kaj vredni avtomobili postajali vredni vse več. 

Skopaj je v skednju na podeželju Severne Karoline več kot sto zanimivih primerkov, od starodobnih Chryslerjev 300, Dodgejev Daytona in številnih Thunderbirdov. Med zanimivejšimi so tudi Stutz, letnik 1929, Lincoln Continental iz leta 1940 in Chhevrolet Nomad, letnik 1957. Omeniti velja tudi zanimive primerke, kot so Hudson Hornet, 427 Chevrolet Impala in nekaj Jaguarjev. 

Bržkone najzanimivejši primerek je 1941 Lincoln Continental iz filma Boter, najdražji primerek pa bi lahko bil 1970 Plymuth Superbird, vreden okoli 190.000 evrov. 

Zbirka je bržkone vredna nekaj milijonov dolarjev, a zdajšnja lastnika, Walter in Billy Eubanks, za zdaj ne razmišljata o tem, da bi jo razprodala.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija