Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   1956 Mercedes 300SL Gullwing
Starodobnik za vsaj milijon dolarjev
Le redki avtomobili postanejo takšne ikone, kot Mercedes 300SL, ki je za mnoge prvi superšportnik na svetu.
Artur Švarc
18. maj 2019 | 12:05:00

Primerek na fotografijah je eden od 308, ki so jih izdelali leta 1956, z grafitno sivo barvo zunanjosti in svetlo sivo notranjostjo. Dotičnega predstavnika so popolnoma obnovili pri podjetju Bring A Trailer, zdaj pa je romal na dražbo.

Ob brezhibni zunanjosti in popolnoma obnovljeni notranjosti so se ob prenovi posvetili tudi trilitrskemu vrstnemu šestvaljniku, ki je praktično kot nov, kar pomeni, da se čredica 215 konjičev ni zmanjšala in tudi hitrost nad 220 km/h ni za tega starodobnika nič dramatičnega.

Nova je tudi periferija motorja, skupaj s hladilnikom, termostati, menjalnikom in zavorami. Trenutna ponudba je okrogli milijon ameriških zelencev, do konca dražbe pa ostajajo še slabi trije tedni, zato bo lepotec na koncu lastnika menjal še za lep kupček dolarjev več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija