Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Prodaja
Metro 6R4 z nič kilometri
Slavna osemdeseta in Skupina B – v zadnjih letih so ostanki tega obdobja postali prava zbirateljska obsesija.
Artur Švarc
31. maj 2019 | 9:53:00

Tako bodo julija pri Silverstone Classic Sale prodajali MG Metro 6R4 s samo 7 miljami ali 10 kilometri na števcu. Silverstone pravi, da je to zagotovo edini predstavnik skupine B s tako malo kilometri na svetu. Model avtomobila, ki so ga pri MG-ju naredili prav za rally, ima tudi zelo logično ime – 6 je za 6 valjev, R za rally in 4 za štirikolesni pogon. Avto so razvuli pri Austin Rover Motor Sportu s sodelovanjem z Williamsom. 6R4 ima serdinsko nameščeni 90-stopinjski 3-litrski V6 z dvojnimi odmičnimi gredmi. Narejenih je bilo 200 primerkov, ta ima številko 189.

Avto je bil prodan kot kit in tudi nikoli ni bil registriran, ni bil na dežju, ni bil niti pran z vodo, le obrisan s krpo. Vsi deli so 100-odstotno originalni, modifikacij in nadgradenj ni.

Avto je kupil nekdo iz Oxfordshirea 5. decembra 1986 in ko je umrl, je njegova vdova avto 1996 posodila v muzej v Donningtonu. 2002 ga je kupil zdajšnji lastnik. Ocenjujejo, da bo avto dosegel ceno vsaj četrt milijona evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija