Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Laura
Sovjetskaja krasnuša iz osemdesetih
Januarja 1982 sta dva mladeniča v lopi na obrobju Leningrada začela načrtovati čudovit kupe.
Artur Švarc
18. julij 2019 | 6:00:00

Dimitrij Parfenov in Genadij Hainov sta naredila dva prototipa in to praktično od prvega do zadnjega dela. Vsi eksotični graditelji avtomobilov so se zanašali na osnovo tovarniških avtomobilov, ta dva pa sta vse naredila sama, tudi motor.

Kot dosežek sovjetske iznajdljivosti so avto razstavljali po celem svetu, Mihail Gorbačov pa je Parfenovu in Hainovu podelil tudi posebno odlikovanje. Škoda le, da avto nikoli ni ugledal serijske proizvodnje in so se Rusi raje držali neuničljivih škatlastih Lad.

Tehnični podatki o avtomobilu so zelo redki, vemo le, da je avto dosegel 170 km/h, na trenutke pa potegne na Renaultovega Fuega. Po koncu sodelovanja obeh mojstrov je eden od prototipov končal v muzeju, drugi pa je šel za dele, od katerih so dober del porabili za koncept Laura 2, ki je imel Audijev motor z 240 KM.

A tudi to še ni bil konec zgodbe o Lauri. 1995 je nastal še tretji prototip Laura 3, na osnovi Pontiaca Fiero in nekaj primerkov se še vedno vozi po ruskih cestah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija