Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Bilo je nekoč
Tako so pred več kot pol stoletja preskušali varnost Fička
Italijanski avtomobilski proizvajalec ima obsežen arhiv posnetkov, ki se nanašajo na razvoj avtomobilov v prejšnjem stoletju. Izbrskali smo izjemno zanimiv dokumentarec, ki prikazuje, kako so se davno pred EuroNCAP lotili preskusnih trčenj.
Artur Švarc
18. julij 2019 | 12:02:00

Seveda, je bil v tistem času prva zvezda Fičko oziroma Fiat 600, katerega so na takšne in drugačne načine razbijali, da preverili dejansko varnost. Poleg tega so z uporabljali tudi še ostale modele, ki so jih kasneje uvrstili v prodajo, pri vsem tem pa je zanimivo videti način, kako so se inženirji lotevali »crash testov«. Začetki so se odvijali znotraj tovarniških obratov, zatem pa so uporabljali tudi posebne zunanje poligone in sprva avtomobile potiskali z drugim avtomobilom, kasneje pa uporabljali tehnologijo radijskega vodenja. Več v spodnjem video zapisu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija