Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ferrarijev neznanec
Ferrari Conciso vsekakor ne velja za bolj znanega predstavnika znamke iz Maranella. Morda zato, ker obstaja v ednini in ker se je pod njegovo obliko podpisal kontroverzni Bernd Michalak.
Artur Švarc
29. julij 2019 | 8:55:00

Zanimivo je, da je omenjeni model v življenje stopil kot Ferrari 328 GTB, še bolj fascinanten pa je podatek, da so lani na dražbi zanj iztržili vsega 109.250 evrov. Kakorkoli že, zadevščina, ki ima ekstremno kratke previse prek obeh osi, je brez vrat in ima speedstersko majhno vetrobransko steklo. Zaradi tega je bistveno lažji od standardnega Ferrarija 328 GTB, saj tehta vsega 889 kilogramov.

Pod motornim pokrovom je še vedno 3,2-litrski atmosferski V8, ki zmore 270 KM, povezan pa je s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Moč in navor se seveda prenašata na zadnji kolesni par. Kot zanimivost velja napisati tudi, da je primerek trenutno v lasti ameriškega zbiratelja, pred tem ga je v svoji dnevni sobi imel belgijski lastnik.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Alfafil
Kljub videzu (meni zanimivem), smešna cena za edini primerek.
29.7.2019 17:36:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija