Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Obletnica
116 let Rolls-Royca: izzivi nekoč in danes
Dan, ki je bil za številne proizvajalce avtomobilov v Evropi posebnega pomena, saj so po skoraj dvomesečni prekinitvi dela ponovno zagnali proizvodnjo, je bil za Rolls-Royce še nekoliko posebnejši. S ponovno vzpostavitvijo dela so obeležili tudi obletnico prvega srečanja svojih ustanoviteljev.
Urša Prosenjak
6. maj 2020 | 7:15:00

Charles Rolls in Henry Royce sta se spoznala 4. maja 1904, kmalu za tem pa sta skupaj začela pisati zgodovino z najlepšimi in najelegantnejšimi avtomobili, kar jih je svet videl. Charles Rolls je Henryja Royca cenil kot največjega inženirja na svetu. Njegova filozofija je bila preprosta: vzeti najboljše, kar obstaja in ga še izboljšati. Znan je bil tudi po brezhibni delovni etiki.

V 116 letih obstoja pa trenutna situacija ni prva pandemija, s katero se je soočila blagovna znamka Rolls Royce. Ko je podjetje obstajalo približno 14 let, je svet hudo prizadela španska gripa. Kljub vsem težavam so krizo prebrodili, desetletje kasneje pa so se znašli pred novim izzivom: udarila je velika depresija. Sledila je druga svetovna vojna. Skozi naslednja desetletja so se s takšnimi in drugačnimi preizkušnjami znamke in kupcev srečali še velikokrat in vsakič preživeli. Iz tega danes črpajo moč.

»Živimo v zgodovinskem času. Osredotočamo se na varen ponovni zagon dela, ob tej izjemni obletnici pa smo se zazrli v preteklost in si ogledali, česa se lahko iz teh 116 let naučimo,« je povedal Torsten Müller-Ötvös, glavni direktor Rolls-Royce Motor Cars. »Kot podjetje črpamo moč iz zavedanja, da je Rolla-Royce iz vsake negotovosti in krize izšel odpornejši in samozavestnejši, z nespremenjenimi temeljnimi načeli. Trenutni izzivi so res popolnoma novi, toda v prihodnost zremo z zaupanjem, da nobeno podjetje na svetu ni bolje pripravljeno, da te izzive premaga.«

Trenutna generacija Rolls-Royceove družine se je srečala z novo izkušnjo dela od doma. Toda se Henryja Roycea je bilo to nekaj povsem običajnega. Nekateri izmed njegovih najvplivnejših načrtov so nastali v zasebnem studiu, ki ga je imel doma v Elmsteadu, le okoli 12 kilometrov od današnjega Rolls-Royceovega obrata.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija