Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Porsche 984
Prototip, ki bi povezal 914 in Boxsterja
Če bi Porsche 984 obstajal, bi bil v letu 2020 ikonični avto, za katerega bi bili zbiratelji pripravljeni odšteti enormne zneske. Toda še pred njegovim nastankom je Porsche nenadno odpovedal projekt.
Urša Prosenjak
17. maj 2020 | 10:10:00

V  zgodnjih 1980-ih so se Porschejevemu cenovno najdostopnejšemu avtu že poznala leta. Odgovorni so odobrili razvoj novega vstopnega modela, imenovanega 984, ki bi nadaljeval tam, kjer se je končala zgodba 914 s sredinsko nameščenim motorjem. Oblikovanje se je začelo leta 1984, inženirji pa so črpali navdih iz drugega opuščenega projekta, ki so ga razvijali za Seat.

Projekta sta bila na papirju podobna, šlo je za lahka dvoseda z enostavnim upravljanjem, zasnovana kot cenovno dostopna modela. Porsche ni želel postati znamka za množični trg, vendar je želel privabiti mlade navdušence in s tem povečati prodajo. Večina primerkov 984 naj bi tako končala na športnih avtomobilov željnem ameriškem trgu.

Porsche je postopno oblikoval 984 v dvosed z izjemno sodobnim dizajnom za avto, i je nastal sredi osemdesetih. Nizek prednji del je imel okrogle žaromete in ravne smernike, poteze, ki si jih je izposodil od 911, zadnji del pa je imel enostavne luči, ki so se raztezale v stranske blatnike. Razvijalci so predvidevali več različic, med drugim tudi z zložljivo streho.

V notranjosti je roadster izgledal kot kombinacija komponent po naročil, sposojenih od drugih modelov. Pod pokrovom motorja pa je bilo skoraj vse specifika modela 984. Zračno hlajeni 2,0-litrski motor je bil nameščen zadaj in povezan s petstopenjskim menjalnikom, proizvajal pa je med 121 in 152 konjskih moči. Pogon je bil na zadnjih kolesih, čeprav naj bi Porsche načrtoval tudi model s štirikolesnim pogonom. Hitrost 100 km/h je dosegel približno v osmih sekundah, njegova najvišja hitrost pa je bila 218 km/h. Prototip je tehtal le 880 kilogramov in bil tako kar 90 kg lažji od prve generacije Mazde MX-5 Miata, ki je na tržišče prišla nekaj let kasneje, leta 1989.

Porsche je izvedel obsežna testiranja prototipa in prvi primerki naj bi se predstavili na ameriških avtomobilskih salonih že ob koncu osemdesetih. To ni bila skrivnost. Projekt je poznala večina Porschejevih vodstvenih delavcev in mnogim je bil všeč. Nato pa se je zgodil Črni ponedeljek. 19. oktobra 1987 je borzni indeks Dow Jones padel za 22,6 %, kar je povzročilo plaz posledic po vsem svetu in najopazneje na ameriškem gospodarstvu. Prizanešeno ni bilo niti avtomobilskemu trgu in upanje, da bodo Američani kupovali majhne športne avtomobile s premijsko ceno, se je kaj hitro razblinilo. Porsche je tako projekt modela 984 ustavil v začetku leta 1988.

Kljub vsemu pa je Porsche še naprej vlagal precej energije v razvoj vstopnega modela. To je postalo nujno v začetku devetdesetih, ko je njihova prodaja močno upadla. Nekaj izkušenj projekta 984 so nato uporabili pri razvoju Boxsterja, ki se je kot koncept prestavil leta 103 na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija