Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hodeči lev, listi za žage in kavni mlinčki
Zgodovina   |   210 let Peugeota – 1. del
Hodeči lev, listi za žage in kavni mlinčki
Ena najstarejših, če ne kar najstarejša avtomobilska znamka, letos praznuje 210-letnico od začetka podjetja.
Artur Švarc
8. oktober 2020 | 10:45:00

Seveda so se avtomobili glede na vaše poznavanje zgodovine avtomobilizma pod imenom Peugeot pojavili precej pozneje, vseeno pa je francoski gigant vzor, kako lahko vizija pripelje od navadne delavnice do enega največjih proizvajalcev avtomobilov na našem planetu.

Družinsko podjetje Peugeot izvira iz Valentigneya v Montbellardu na vzhodu Francije, ki meji s Švico. Podjetje, ki ga je zasnoval Jean-Pierre Peugeot, je bilo ustanovljeno 1810, izdelovali pa so vse, od žičnatih krinolin, do ogrodij dežnikov in podobnih reči, ki so zahtevale fino obdelavo kovin. Leta 1842 so začeli izdelovati še mlinčke za kavo, poper in sol, ki jih s Peugeotovim levom srečujemo še danes.

20. oktobra 1858 je Emile Peugeot, sin ustanovitelja, registriral logotip podjetja, hodečega leva na puščici, kar je ponazarjalo hitrost, moč in prilagodljivost rezil za žage, ki jih je podjetje prav tako proizvajalo. Vnuk ustanovitelja, Armand Peugeot, se je že zgodaj začel zanimati tudi za vozila. Rojen 1849 je komaj 16-leten skupaj z bratrancem Eugeneom začel voditi podjetje, 1882 so začeli izdelovati bicikle, najprej Le Grand Bi, tipično dvokolo z velikim sprednjim kolesom in majhnim pomožnim zadnjim.

1889 je Armand Peugeot skupaj z Leonom Serpolletom sestavil trikolesnik na parni pogon. Izdelali so vsega štiri primerke, saj je bil parni motor takrat že v zatonu in za pogon cestnih vozil silno neprimeren. Potem, ko se je sestal z Gottliebom Daimlerje, je Armand 1890 izdelal tudi prvi štirikolesnik s Panhardovim motorjem, ki je bil narejen po Daimlerjevi licenci. Avto je bil napreden za tiste čase, s tritočkovnim vzmetenjem in dvoosnim menjalnikom. Enega od prvih primerkov so prodali celo v Brazilijo.

Sledilo je še več avtomobilov, 1892 so izdelali 29 primerkov, 1894 40 in leto pozneje že 72. Peugeot je bil tudi prvi proizvajalec, ki je na kolesa nataknil gume, sicer še trde in ne polnjene z zrakom.

Peugeot je bil tudi pionir avtomobilskih dirk. Albert Lemaitre je s Peugeotom 3 1894 dobil prvo dirko na svetu med Parizom in Rouenom. V tem obdobju je Michelin predstavil zračno pnevmatiko, ki je našla pot tudi na Peugeotove avtomobile.

Od 1896 naprej je Peugeot sam izdeloval tudi motorje za avtomobile. Prvi motor, ki so ga skonstruirali je bil 6-kilovatni horizontalni dvovaljnik, nameščen na zadek Type 25. Kmalu so sledile nove inovacije, motor se je prestavil naprej, pod pokrov, ni bil več izpostavljen nizko na dnu, prav tako je ročico zamenjal volan in kmalu so avtomobili postali bolj podobni svojemu imenu in manj kočijam.

Armand Peugeot je v avtomobilih zaslutil izjemen potencial vendar njegov bratranec Eugene ni želel investirati v ta posel, zato je Armand 2. aprila 1896 ustanovil svoje podjetje, Societe Anonyme des Automobiles Peugeot in zgradil novo tovarno v Audincourtu, kjer so izdelovali tako avtomobile kot motorje z notranjim izgorevanjem.

1910 je Armand, star 60 let in brez moškega potomca, združil svoje podjetje z Eugenovim. Ko je tri leta pozneje odstopil z mesta direktorja, je bil Peugeot največji proizvajalec avtomobilov v Franciji, letno so izdelali več kot 10 tisoč primerkov.

Armand Peugeot je umrl 2. januarja 1915, star 65 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Zanimiv članek. Kako pa to, da so Peugeoti obdržali lastništvo tudi po 2. svetovni vojni?
8.10.2020 11:21:12
jjs
Za razliko od Renaulta, kjer se je stari Lojze v preteklih letih zameril preveč ljudem, se je 1945 med Sochauxom in Parizom vse nekako dalo zmeniti. Peugeot je veljal za žrtev Nemcev (najprej si ga je pripojil Adler, potem Porsche) in velja, da so delavci skupaj z vodstvom na skrivaj zelo sabotirali proizvodnjo. Poleg tega je Porsche v KdF-Stadt odpeljal celo Peugeotovo valjarno. Kar razloži, zakaj ni bil konfiskiran (in zakaj je pozneje moral samo Porsche spremeniti ime 901->911, medtem ko so vsi BMW-ji in Bristoli mirno lahko uporabljali ničlo v sredini). Tako nekako na kratko.
8.10.2020 13:50:06
Aichi
Do tja še pridemo... Tako Citroen kot Peugeot nista bila pretirano aktivna, Citroenovci so namerno dajali premalo olja v kamione za wermacht, da so ribali menjalniki, striček Renault pa... saj so se oni tud upirali, samo očitno premalo. Stari je itak umrl v umobolnici še 1945 Drugače pa, prihajajo naslednji deli z zanimivimi dejstvi
8.10.2020 15:53:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija