Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Qazana - koncept, ki je izumil razred malih križancev
Zgodovina   |   Nissan Juke
Qazana - koncept, ki je izumil razred malih križancev
Nissan je leta 2009 predstavil futurističen koncept, od katerega takrat nihče ni pričakoval, da bo postavil temelje novemu segmentu in dosegel nesluteno priljubljenost.
Urša Prosenjak
18. oktober 2020 | 6:55:00

Nissan Juke praznuje desetletje svoje prisotnosti na trgu. Že s prvo generacijo, ki je dobila naslednika šele po devetih letih, je pridobil precejšnjo popularnost, prodanih je bilo več kot milijon in pol primerkov. Njegova posebnost je tudi v tem, da je bil utemeljitelj razreda malih križancev. Idejni predhodnik pionirskega Juka pa je bil koncept Qazana, ki ga je Nissan predstavil leta 2009 in ni bil niti malo podoben večjemu modelu Qashqai.

Qazana se je prvič pojavila na ženevskem avtomobilskem salonu, že ob predstavitvi pa so povedali, da bo v Sunderlandu nastajala mnogo manj dramatična produkcijska vezija.

»Koncept Qazana je inteligentni križanec s štirikolesnim pogonom. Z možatostjo in agilnostjo je zasnovan za trdo življenje na ulici,« je ob predstavitvi povedal takratni vodja oblikovanja Atsushi Maeda.

Pri oblikovanju so združili karakteristike SUV-ja in nekaj značilnosti športnih avtomobilov, kot denimo nižja strešna linija, še vedno pa naj bi bil novi model s svojimi merami in karoserijsko obliko zastavljen kot mladiček Qashkaia.

Pri oblikovanju notranjosti so črpali navdih v motociklizmu. Sedež in posoda za gorivo športnega motocikla sta namreč oblikovalcem dala zamisel za sredinsko konzolo. »V Qazani sem želel ujeti občutek, ki ga imam med vožnjo z motorjem,« je pojasnil vodilno filozofijo oblikovanja Paul Ray, glavni oblikovalec notranjosti, ki je še dodal, da so motociklističnemu dizajnu sledili tudi pri izbiri materialov.

Leto kasneje je Qazana postala Juke in začela se je zgodba o uspehu, ki je po devetih letih dobila nadaljevanje v drugi generaciji. Vse ostalo je zgodovina.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Fino, Urša, da si nas spomnila na ta fenomen. In ja, imaš čisto prav: "nihče ni pričakoval" - in jaz še danes bloody hell komaj verjamem. Zame pomeni ta dosežek, omiljeno rečeno, velik prispevek k odmiku od estetike in k vulgarizaciji avtomobilskega oblikovanja.
18.10.2020 16:07:59
7even77
No, ne bom tako (pre)kratek in z zgolj enozložnicami "obogaten" komentator, kot je tu med nami eden (škoda, ker je tako, sem sprav celo verjel v njegov potencial), ampak drugi stavek zgornjega komentarja ja pač nekaj, kar si velja zapomniti. Odlično. Ker tudi meni se zdi, da bi avtomobilski svet tudi brez tega proizvoda mirno živel, z nami vred.
18.10.2020 18:33:27
slonana
Mrcina!
18.10.2020 20:26:34
Lovro7
A se še kdo spomni toyota urban cruiser iz 2008?
18.10.2020 21:40:40
alfafil
Kaj bi mi brez ...nane. Malce ste kruti do tega avta. Meni tudi ni všeč, ampak, to je oblika katera nedvomno izstopa in razdvaja. In to so zagotovo imeli v mislih, ko so ga oblikovali. In glej ga zlomka, zadeli so.
19.10.2020 10:25:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija