Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pred 49 leti je umrl Duane Allman
Zgodovina   |   Na današnji dan
Pred 49 leti je umrl Duane Allman
Slavni Allman Brothers Band je na današnji dan v prometni nesreči izgubil svojega vodjo in kitarista.
Artur Švarc
29. oktober 2020 | 10:53:00

Duane Allman je bil star le 24 let, ko je v Maconu v Georgiji 29. oktobra 1971 s svojim motociklom priletel v bok tovornjaka. Allman je bil na mestu mrtev.

V samo dveh letih je podpisal celo vrsto izjemnih skladb, tako za svoj band Allman Brothers kot tudi kot studijski glasbenik. Duane se je glasbi posvetil v zgodnjih 60. letih skupaj z bratom Greggom. V tem obdobju je igral kitaro za znane glasbenike kot so Aretha Franklin, Wilson Pickett in Boz Scaggs. 1968 sta se z bratom iz Nashvillea preselila na Florido in ustanovila Allman Brothers Band, s katerim sta postavila temelje sodobnega južnjaškega roka.

Allmana sta delala na tretjem studijskem albumu, ko se je Duane odločil za vožnjo z motociklom. Zaradi prevelike hitrosti je v križišču priletel v bok tovornjaka. Med njegovimi najbolj znanimi stvaritvami je tudi Jessica, ki jo poznamo kot uvodno glasbo oddaje Top Gear.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija