Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Genij, ki je odšel v grob, namesto v zapor
Zgodovina   |   Na današnji dan
Genij, ki je odšel v grob, namesto v zapor
Na današnji dan pred 38 leti je umrl Colin Chapman, ustanovitelj Lotusa.
Artur Švarc
16. december 2020 | 0:17:00

Anthony Colin Bruce Chapman se je rodil 19. maja 1928, ki je 1952 ustanovil Lotus Cars.

V Londonu je študiral statiko, v okviru univerze pa se je naučil tudi pilotirati. 1948 se je za kratek čas pridružil RAF, a se je raje odločil za civilno življenje. Pri British Aluminium se je usmeril v aluminij in njegovo uporabo pri gradnji stavb.

1948 je prav tako ustvaril svoj prvi avto, predelan Austin 7, s katerim je nastopal na lokalnih dirkal. Avto je poimenoval Lotus, nikoli pa ni uradno potrdil, zakaj je dal svojim avtomobilom tako ime. Po eni od teorij naj bi njegovo takratno dekle in pozneje žena, Hazel, nosila vzdevek 'lotosov cvet'. Z denarjem od nagrad na dirkah je ustvaril Lotus Mk2. Od samega začetka je znal hoditi po robu pravilnikov in ustvarjati tehnične mojstrovine. Njegov motor z obrnjenimi kolektorji in sesalniki je bil toliko boljši od konkurence, da so takoj priredili pravilnike.

Šesti dirkalnik je začel 1956 ponujati tudi drugim, prodal jih je več kot 100, posel pa je vzletel z znamenitim Lotusom 7, ki obstaja še danes kot Caterham 7. Chapman je celo nastopil na eni dirki F1, VN Francije 1956, a je že na treningu trčil v moštvenega kolega Mika Hatwhorna in uničil dirkalnik. Kot konstruktor in vodja ekipe pa je potem ustvarjal zgodovino, o kateri bomo na dolgo in široko kdaj drugič.

Ob dirkalnikih je ustvaril tudi uspešno serijo cestnih avtomobilov, najlažje si v spomin prikličemo Esprita.

A Chapmana je zaneslo tudi v temnejše vode posla. Od 1978 do svoje smrti 1982 je bil vpleten v posle z ameriškim poslovnežem Johnom DeLoreanom in njegovim znamenitim avtomobilom, ki so ga izdelovali na Severnem Irskem z izdatno finančno podporo britanske vlade. Chapman si je avto zamislil s sredinsko nameščenim rotacijskim motorjem, ki pa ni bil na voljo.

DeLorean se je potem zapletel v škandal s preprodajo kokaina, njegov imperij se je sesul kot hišica iz kart, med stečajem podjetja pa se je pokazalo, da je nekdo v žepe pospravil kar 30 milijonov evrov britanskih davkoplačevalcev v današnji vrednosti.

Na drugi strani je globoko zabredel tudi Lotus, po Chapmanovi smrti pa se je pokazalo, da je DeLorean preko njegovih inženirskih storitev pral denar preko Panamske banke.

Na predvečer svoje smrti je Chapman obiskal jazz koncert svojega dolgoletnega prijatelja Chrisa Barberja in njegovega orkestra. 16. decembra je ekipa Lotus testirala prvi F1 dirkalnik z aktivnim vzmetenjem, ki je debitiral 1987 v Lotusu 99T. Pozneje tega dne je Chapman doma v Norwichu doživel usodni infarkt. Star je bil 54 let. Z ženo Hazel je imel 2 hčerki in sina, Clive Chapman ima podjetje, ki obnavlja stare Lotusove F1 dirkalnike.

Chapmanov prezgodnji odhod je inženirskega genija odrešil tudi zaporne kazni. Zaradi poslov z DeLoreanom bi, tako je med sojenjem Fredu Bushellu, glavnemu finančniku Lotusa povedal sodnik, Colin Chapman odšel za rešetke za vsaj 10 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Legenda, naj počiva v miru.
16.12.2020 7:51:16
ripmork
Legenda, ob omembi aerodinamike in ground-efekta se najprej na Lotus in njegovo genialnosti spomnim. Hvala za zanimiv opis, tega s sumljivimi posli nisem vedel. Je pa res mlad umrl, sem bil prepričan, da je bil starejši... :/
16.12.2020 17:57:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija