Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Avto iz kovčka
Zgodovina   |   Mazda
Avto iz kovčka
Mazda je v svoji zgodovini kar nekajkrat prišla na plano z zanimivimi idejami, ena od njih je bil kovček, ki se je spremenil v miniaturno vozilce.
Artur Švarc
18. december 2020 | 11:08:00

Avto iz kovčka ni imel uradnega imena, za poskusom pa stoji sedmerica iz takratnega Mazdinega oddelka za ročne menjalnike. Šlo je za interni natečaj Mazde za najbolj kreativno idejo in prav tem fantom je uspelo seveda tudi zmagati in dobiti finančno podporo.

Osnova je kovček Samsonite z dimenzijami 57 x 75 cm, v njem so tri kolesa in 33-kubični motor z 1,7 KM, ki triciklu omogoča hitrost do 30 km/h. Natikanje zadnjih koles vzame manj kot minute.

Edini razlog, zakaj ideja ni doživela serijske proizvodnje, je teža. Kovček je imel 32 kilogramov, daleč od tega da bi ga nekdo lahkotno prenašal naokoli. So pa izdelali še dva za marketinške potrebe, enega za ZDA in enega za Evropo, s katerim so se vozili po Frankfurtskem avtosalonu 1991.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Ni kej dost manjši od Miate :P
18.12.2020 11:43:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija