Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Diplomiranec z Alfo
Zgodovina   |   Na današnji dan
Diplomiranec z Alfo
21. decembra pred 53 leti je v New Yorku luč sveta ugledal film Diplomiranec z precej bolj znanim avtomobilom kot igralcem.
Artur Švarc
21. december 2020 | 7:30:00

Čeprav je bil to prvenec Dustina Hoffmana, ga je njegova odlična igra Benjamina Braddocka, mladega človeka brez ciljev, ki ga lomi z materjo svoje vrstnice, v hipu izstrelila med zvezde. Prav tako je takrat relativno neznan folk duet Simon & Garfunkel prodal na milijone plošč z glasbo, ki sta jo Paul Simon in Art Garfunkel spisala za film.

Film pa je znan po še nečem – rdeči Alfi Spider Duetto. Znamka, ki je pisala zgodovino v Evropi, se v ZDA nikoli ni prav prijela. A Alfa Romeo Spider iz 1967 je bila kljub svoji za ameriške razmere izjemni majhnosti prava lepotica, z več kot spodobnimi pospeški, do stotice je prišla v malo več kot 10 sekundah. Tudi zaradi Diplomiranca se je potem počasi začela zlata doba v ZDA tudi za znamenito italijansko znamko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Poleg Alfe pa še ena legenda, Karman Ghia, čeprav tehnološko precej zadaj.
21.12.2020 8:24:34
AMGf1
Men osebno je Gulia najlepša pa najboljša res top linije vsaj meni
21.12.2020 14:33:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija