Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Razkrit je bil črni Stig
Zgodovina   |   Top Gear
Razkrit je bil črni Stig
Na današnji dan pred 18 leti se je razkril prvi Top Gearov Stig.
Artur Švarc
11. januar 2021 | 7:32:00

Skrbno varovane skrivnosti je bilo konec, ko je Sunday Mirror razkril, da je črni Stig v Top Gearu nekdanji F1 dirkač Perry McCarthy.

Stigova identiteta je bila skrbno varovana skrivnost producentov oddaje. Mnogo gostov v oddaji je bilo dobrih voznikov, a se nobeden ni mogel primerjati z McCarthyjem. Sicer je McCarthy sam v biografiji nekaj mesecev prej razkril, da je prav on črni Stig. McCarthyjev lik so upokojili s skokom z Jaguarjem s krova letalonosilke. 

Zamenjal ga je prvi beli Stig, ki pa je prav tako postal znan 2009 in je odfrčal po koncu sezone 2010. To je bil Ben Collins, prav tako dirkač. Vendar Collins ni bil edini, saj je vlogo igralo več voznikov, med njimi je črnega Ferrarija FXX na Top Gearovi stezi takrat vozil Michael Schumacher, ki je potem v studiu snel čelado in osupnil vse gledalce. Collins se je potem zapletel v sodni spor z ustvarjalci oddaje, ko je hotel napisati biografijo.

Od 2010 dalje je neglede na spremembo večkratne zasedbe voditelj v Top Gearu aktiven drugi beli Stig, kdo pa je pod čelado, pa ni znano.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija