Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pred 65 leti začetek proizvodnje v novi tovarni v Hannovru
Zgodovina   |   Pogled v preteklost
Pred 65 leti začetek proizvodnje v novi tovarni v Hannovru
V tovarni Volkswagen Gospodarska vozila v predelu Hannover-Stöcken je 8. marca 1956 stekla proizvodnja legende med kombiji. To je bila takrat nova tovarna, ki je proizvodnjo Bullija preselila iz Wolfsburga. Od takrat je bilo v tej tovarni izdelanih več kot 9 milijonov teh vozil.
Uredništvo
13. marec 2021 | 10:28:00

V kinodvoranah se je vrtela komedija Charleyeva teta s Heinzom Rühmannom v glavni vlogi, iz majhnih tranzistorskih radiev je igral hit Elvisa Presleyja Love me tender. Volkswagnov Hrošč je bil najbolje prodajano osebno vozilo leta 1955, v tistem letu je tudi presegel mejo enega milijona. Tudi Bulli je bil zelo iskan. Proizvodna zmogljivost v matični tovarni v Wolfsburgu, kjer so Bullija proizvajali že od leta 1950, še zdaleč ni zadostovala za pokrivanje povpraševanja. Do kupcev je bilo treba razvažati kruh, pivo in polpete. 

Takrat se je več kot 235 mest in občin prijavilo, da bi postali nova lokacija za načrtovano tovarno Transporterjev. Heinrich Nordhoff, generalni direktor družbe Volkswagenwerk GmbH in poznejši predsednik uprave družbe Volkswagen AG, je nadzorni svet uspel prepričati o svojem favoritu za tovarno – Hannovru. Bistvene prednosti so bile neposredna bližina prekopa Mittellandkanal in obstoječa ranžirna postaja. 

Na začetku je v zasneženi zimi z gradnjo začelo 372 delavcev. Že konec marca 1955 je na gradbišču delalo tisoč ljudi. Mehka, blatna tla je bilo treba zaradi začetka toplejšega vremena utrditi z dovozi iz plohov, da so tovornjaki lahko dostavljali gradbeni material. Na sami lokaciji je zraslo tudi majhno, provizorično mesto – z gradbenimi pisarnami, oskrbovalnimi barakami, barakami za preno¬čišča in menzami v šotorih. Hitro so se tukaj naselili tudi podjetni trgovci s prodajnimi stojnicami. Po samo 12 tednih so bile stene visoke že več kot štiri metre. 28 žerjavov je delalo brez prestanka, 22 velikih mešalnikov je dnevno zmešalo 5.000 kubičnih metrov betona. Skupno so premaknili 1.750.000 kubičnih metrov zemlje – to je takrat ustrezalo 256.000 naloženim tovornjakom. Od maja 1955 je dnevno na ogromnem gradbišču delalo okrog 2.000 delavcev. 

Istočasno je Volkswagen že usposabljal nove delavce za proizvodnjo Transporterja. Z vlakom, ki je vozil posebej zanje, so se vsak dan ob 4.10 uri z glavne železniške postaje odpeljali v Wolfsburg, kjer so spoznavali proizvodnjo Bullija. 3.000 zapo¬slenih naj bi bilo dovolj za nemoten začetek proizvodnje. V samo nekaj tednih je bila karosernica pripravljena, februarja 1956 je bil dokončan tudi večtirni, 10 km dolg železniški priključek do tovarne.

8. marca 1956 se je v predelu Hannover-Stöcken s 4.000 zaposlenimi začela  serijska proizvodnja modela, ki je potem postal simbol obdobja gospodarskega čudeža. Do leta 1967, do zaključka proizvodnje prve generacije Transporterja, so v Nemčiji izdelali 1,8 milijona Bullijev. Prešteto do danes, so v tovarni VW GV Hannover-Stöcken proizvedli več kot 10 milijonov vozil. Trenutno tam poteka proizvodnja modela T6.1, še v letošnjem letu pa bo stekla proizvodnja novega Multivana.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Hannovercani so OK.
14.3.2021 22:47:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija