Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Z Miniji John Cooper Works na stezi
Na edinem pravem dirkališču v Sloveniji smo danes spoznavali najhitrejše Minije z oznako John Cooper Works.
Peter Pirkovič
4. julij 2017 | 18:03:53

Miniji JWC so posebna zgodba s pestro preteklostjo, ki sega daleč v leto 1946, ko je Charles Cooper s svojim sinom Johnom v Angliji ustanovil podjetje Cooper Car Company, v njihovi delavnici pa so se kasneje rojevali številni dirkalni avtomobili. Do leta 1961, ko se na trgu pojavi Mini Cooper, se omenjeno podjetje preskuša v mnogih dirkaških športih, a zdi se, da pravo ime izoblikujejo šele po letu 1980, ko za Minije začenjajo dobavljati vse potrebne komponentne za izboljšanje moči. Zgodba John Cooper Works postane še nekoliko bolj opazna po letu 2001, ko se Mini združi z Bavarci, od takrat dalje pa Nemci precizno zastavijo strategijo športnih Minijev, ki jo negujejo še danes.

Mini danes velja za precej nišno znamko, tako kot to velja tudi za Minije z oznako John Cooper Works. A priznati velja, da so te male rakete naravnost fantastične. Oznaka JWC danes pripada modelom Cooper v trivratni in kabrio izvedbi, Countryman in Clubman. Vsem omenjenim je skupni dvolitrski štirivaljni Twin Turbo BMW-jev motor, ki razvija 170 kW (231 KM), slednji pa je povezan s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom. Stopničko višje predstavljata Countryman in Clubman, ki sta serijsko opremljena s štirikolesnim pogonom All4. A pri izbiri modelov John Cooper Works kupec ne dobi zgolj zmogljivega motorja, pač pa tudi všečen zunanji videz s pridihom športnosti, ki se dopolnjuje z bogatim spiskom dodatne opreme. Omeniti velja spremenjen odbijač spredaj, zadnji spojler, 18- ali 19-palčna platišča, izboljšane zavore, športne sedeže, športno podvozje in nov izpušni sistem, ki zmore tudi nekaj pokanja. 

Skratka zabava je v tem primeru več kot zagotovljena, saj smo te Minije na kratkem preskusu spoznavali na prenovljeni stezi v Cerkljah na Dolenjskem, kjer v naslednjih nekaj dneh pri Miniju gostijo številne povabljence. Najosnovnejši Mini JCW pri nas stane dobrih 32 tisočakov, medtem ko najbolj zabavni Countryman dosega ceno 40 tisoč evrov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija