Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Playboy
Idejo za revijo dobil pri bankrotiranemu avtomobilistu
Podjetje Playboy Automobile Company je bilo ustanovljeno leta 1947, izdelalo je vsega skupaj 97 vozil in bankrotiralo. A ime, ki še danes živi, je zapisano z zlatimi črkami.
Peter Pirkovič
29. september 2017 | 11:50:31

Omenjeno podjetje je delovalo vsega skupaj 4 leta in v tem času izdelalo nekaj manj kot 100 avtomobilov, med katerimi je bil najbolj poznan Continental. Z vgrajenim 29-kilovatnim motorjem je dosegal najvišjo hitrost 121 km/h. Leta 1951 je bilo posla zanje konec. Razglasili so bankrot. Tri leta kasneje se na policah znajde moška revija Playboy, katere naslov je svojemu prijatelju sugeriral eden od zaposlenih pri Playboy Automobile Company. Ta prijatelj pa je bil nihče drug kot Hugh Hefner. 

Čeprav je bila takrat deklarirana kot moška revija, je velik del vsebine, poleg gole kože nežnejšega spola, zavzemal tudi avtomobilizem. Nasploh so avtomobilom posebno težo namenjali na izboru Playmate of the year, ki so ga od sredine šestdesetih let organizirali vsako leto. Od leta 1964 dalje so zmagovalkam kakopak za nagrado podeljevali tudi avtomobile. Donna Michelle je leta 1964, kot prva, dobila v dar  Ford Mustanga V8, tri leta kasneje so najlepši podelili Plymouth Barracudo, leta 1988 je bila zmagovalka deležna Lamborghini Countacha Roadsterja, leta 2016 pa so Eugeniji Washington namenili Fiata 124 Spider.

A Playboy ni bil zgolj na tak način povezan z avtomobili. Strast do njih je ves ta čas gojil tudi prvi mož revije Hugh Hefner. V svoji garaži je med drugim gostil Mercedesa 600 Pullmana, Maserati Ghiblija, Cadillaca 62 Convertible, Mercedesa 300 SL convertible in številne druge.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija