Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Uro filmskega dirkača prodali za vrtoglavo vsoto
Pred nekaj dnevi so na posebni dražbi prodali zapestno uro Dayton Rolex, ki jo je znani hollywoodski igralec dobil od žene in je 15 let skorajda ni snel z roke.
Peter Pirkovič Rolex
30. oktober 2017 | 10:38:36

Paul Newman, ki je leta 1968 skupaj z ženo Joanne Woodward, posnel legendarni film Winning (Indy 500), je bil bojda na omenjeno uro izjemno navezan. Šele med snemanjem filma je njegovo zanimanje za avtomobilski šport postalo veliko bolj resno, da se je kasneje udejstvoval na nekaterih dirkah, kjer je omenjeno uro uporabljal za merjenje časa. Temu primerno je njegova žena, še preden mu jo je predala kot darilo, nanjo vgravirala napis “Vozi počasi”.

Gre za rekordno vrednost zapestne ure, ki je bila sprva ocenjena na 860.000 evrov, zanjo pa so zdaj iztržili kar 15,3 milijona evrov. Doslej je bila dražja zgolj žepna ura znamke Patek Philippe, ki so jo leta 2014 prodali za 20,7 milijona evrov.

Paul Newman, ki je umrl leta 2008, v starosti 83 let, je omenjeno uro že leta 1984 dal takratnemu fantu njegove hčerke Jamesu Coxu, ki je uro zdaj dal na dražbo. Fundacijo Newman's Own Foundation, katera bo prejela del denarja od prodane ure, je preminuli igralec ustanovil leta 2005.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija