Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Črna Gora
Prelaz spektakularnih razgledov, kjer je omejitev 30 km/h
Če se boste v prihodnje potepali po Črni Gori, si velja vzeti čas in prevoziti 38 kilometrov zanimive, ozke in na nekaterih delih zelo nevarne ceste, ki pripelje do enega najlepših zalivov v tej državi.
Peter Pirkovič Artur Nowak, Google Maps, Motocaching
30. oktober 2018 | 11:34:58

Serpentinasta cesta (P1) med Cetinjami in Kotorjem je daleč najbolj zanimiva v zadnjem delu. 8,3-kilometrski odsek ponuja več kot 400-metrski vzpon, 16 ostrih zavojev in vožnjo po ozki ter ne najbolj urejeni cesti. Prav ta del so poimenovali kotorske serpentine in te so strah in trepet za mnoge, ki sprejmejo ta izziv. Namreč, to nikakor ni cesta za neizkušene voznike, saj je maneverskega prostora za umikanje ostalim udeležencem bolj malo, domačini pa pravijo, da je potrebno za ta podvig imeti izjemno dobre živce. 

Cesta se začne na ravninskem delu mesta Cetinje in velik del poteka ob vznožju planine Lovćen (nacionalni  park), bogastvu črnogorske kulturne in zgodovinske dediščine. Tisti najbolj zahteven del vožnje je v zadnjem delu debele ure dolge poti. Še preden se cesta konča ob enem najlepših zalivov Črne gore, v Kotorju, mestu trgovcev in znanih mornarjev, prelaz ponuja spektakularen razgled nad pokrajino. Na tej cesti je malo prostora za napake, zato se po njej vozijo le redki in temu primerno beležijo malo prometa. A ne glede na to je na tem zahtevnem delu hitrost vožnje omejena na 30 km/h.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Noro, vem za tole, ampak, nisem še bil tam.Enkrat bom.
30.10.2018 16:24:46
rovokopac
Ni krize. Razgled je ok, sam vzpon pa ni neka huda reč. Večji problem je, da se pride do Monte negro. No, mogoče ti lahko že kdo drug dostavi tvoj avto tja dol.
31.10.2018 9:29:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija