Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kako Fordov izum rešuje pse pred petardami?
Pri Fordu so prišli na idejo, kako bi lahko s tehnologijo, ki jo uporabljajo v avtomobilih, zavarovali pse pred pokanjem petard.
Uredništvo
19. december 2018 | 9:57:17

Približno 45 odstotkov psov na Otoku kaže znake strahu, ko slišijo ognjemet – kar močno skrbi njihove lastnike in družine. Zato so izdelali prototip notranja pasje ute z aktivnim odpravljanjem hrupa in je kot taka prva v vrsti Fordovih pobud, s katerimi s pomočjo znanja iz avtomobilske panoge pomagajo reševati vsakodnevne težave.

In kako so pasjo uto opremili, da bi bilo za pse lažje preživeti silvestersko noč? S tehnologijo aktivnega odpravljanja hrupa. Ko mikrofoni v prototipu notranje pasje hišice zaznajo zvok ognjemeta, začne vgrajeni avdio sistem oddajati nasprotne frekvence, ki učinkovito izničijo hrup, ali ga vsaj znatno zmanjšajo. Sestavni del dizajna je pluta z visoko gostoto, ki je idealna za zvočno izolacijo. Rezultat je popolna sprostitev za psa. Projekt, ki je zaenkrat v razvojni fazi, bi lahko zagotovil veliko prijetnejši začetek leta za vas in vašega psa.

"Veliko psov se boji ognjemeta, saj psi za razliko od ljudi slišijo zvoke, ki so štirikrat bolj oddaljeni in z veliko večjim obsegom frekvenc. Ključna je vnaprejšnja priprava na ognjemet in sem sodi tudi to, da najdemo kraj, kjer se bo hišni ljubljenček počutil varno in sproščeno," je povedal Graeme Hall, 'pasji boter', eden najboljših britanskih trenerjev psov, ki je ob vedenjskih težavah pomagal že več kot 5000 psom in njihovim lastnikom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Sam ne gojim nekih posebnih simpatij do znamke, ampak tej ideji gre pa vsekakor poklon Bravo!
19.12.2018 13:54:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija