Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Študija
Britanci letno iščejo parkirane avtomobile kar 35 milijonov ur
Raziskava, ki so jo opravili pri britanskem Nissanu, je pokazala, da vozniki skupno kar 35 milijonov ur zapravijo za iskanje parkiranih avtomobilov.
Artur Švarc
26. december 2018 | 2:10:38

Raziskavo so naredili na vzorcu 2000 voznikov, od katerih jih kar tretjina redno izgubi avto na parkirišču vsaj enkrat na mesec. Enemu od 20 voznikov se to dogaja tedensko.

Presenetljiva je tudi razdelitev po spolih –to se posteje dogaja ženskam, kar 72 %, v primerjavi z 58 % moškimi. Zato pa dame najdejo avto prej, v povprečju v 8,8 minute na pram moškim 11,9 minutam. Najdaljši čas iskanja je 30 minut, a so ga zabeležili kot posebnost.

In kje se izgubljajo parkirani avtomobili? V glavnem v več nadstropnih garažnih hišah, trgovskih centrih in na velikih parkiriščih trgovin. Sledijo letališča, ulice in parkirišča za koncerte. V Veliki Britaniji je tako letno zabeleženih 113 milijonov iskanja avtomobilov, ki skupaj vzamejo 35 milijonov ur.

Je pa zanimivo, da le 9 % anketiranih uporablja sodobne pripomočke, ki jih imajo nekateri avtomobili za lociranje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija