Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Nevarne ceste
350 kilometrov zahtevnega terenskega užitka
Avstralija je dežela izjemnih doživetij za popotnike. Nekateri tja odidejo tudi z namenom, da bi se spopadli s terensko avanturo na polotoku Cape York.
Artur Švarc
9. januar 2019 | 9:30:00

Stara telegrafska pot (ob poti so še vedno vidni telegrafski drogovi) je razmeroma dolga terenska trasa, ki se nahaja na konici Avstralije, v tropskem severu Queenslanda, in je prevozna le med majem in novembrom, ko nastopi bolj sušno obdobje. Pot je je v večji meri izjemno ozka in ne dopušča prevelikih napak, saj se površina te nenehno spreminja. Od peska do skalnatih pobočij in blata, obenem pa je potrebno prevoziti tudi marsikateri manjši ali večji potok.

Da je ta celotno potovanje še nekoliko bolj zahtevno, velja omeniti, da ima ta nekaj znanih ovir. Palm Creek (velja za enega najtežjih na poti), Gunshot Creek (je morda najbolj znan izziv za terenska vozila, obstaja tudi obvoz), Cockatoo Creek (gre za del poti, ki ima neenakomerno skalnato dno) in Canal Creek (več globokih prehodov potokov). Po teh ovirah sledi bolj ali manj peščena pot vse do reke Jardine, ki pa je ni pametno prečkati zaradi mehkega peska, kjer voznik lahko popolnoma obtiči, obenem pa obstaja nevarnost napada krokodilov.

Kako je videti v živo, preverite v pripetem posnetku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija