Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Skydancer Apero
Prvi kabrio avtodom na svetu
Nemški proizvajalec avtodomov je predstavil prvega križanca med segmentoma, ki načeloma nista združljiva. Vsaj mislili smo tako.
Artur Švarc
25. januar 2019 | 8:05:00

Na sejmu CMT Show so namreč pri nemškem Skydancerju predstavili model Apero, ki je uradno prvi kabrio avtodom na svetu, pa čeprav ne dvomimo, da se je po sili razmer zadeva neuradno zgodila tudi prej. Avtodom ima dve nadstropji, pri čemer je spodnji del namenjen spanju in kuhanju, višje ležeča površina pa služi kot potniški prostor in jedilnica, kjer lahko eno ali drugo počne četverica popotnikov. 

Sedeže na tem delu je mogoče enostavno pretvoriti tudi v postelji, kar pomeni, da je mogoče uživati tudi v soju nočnega neba. Dve dodatni ležišči sta tudi v spodnjem delu avtodoma, kjer je tudi kuhinja z dvema indukcijskima ploščama, hladilnik, umivalnik in manjša delovna površina.

Za osnovo so pri Skydancerju uporabili model Fiat Ducato z 2,3-litrskim Multijet pogonskim agregatom, ki zmore 110 kW (150 KM). Apero sicer na nemškem tržišču v osnovi velja slabih 130 evrskih tisočakov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija