Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dilerji napadli konvoj z uranom
V bližini Ria se so lokalni dilerji z drogo, ki nadzorujejo tamkajšnje soseske, napadli konvoj z uranom, ki so ga peljali v nuklearko.
Marko Hanželič
20. marec 2019 | 12:18:40

Po poročanju časnika O Globo se je incident zgodil v bližini mesta Angra dos Reis, ki velja sicer za turistično destinacijo, a tudi kraj, kjer se je že v preteklosti zgodilo nekaj incidentov, ki so jih zakuhali lokalni prekupčevalci z mamili. med drugim so ustrelili britansko turistko, ki je z najetim avtomobilom (in slepim sledenjem navigacijski napravi) po pomoti zapeljala v favelo.

Tokratni incident je, vsaj po besedah predstavnika podjetja Electronuclear, ki upravlja z jedrsko elektrarno Angra 2, pravzaprav nesporazum. V času, ko je konvoj peljal skozi četrt Frade, ki jo nadzorujejo prekupčevalci z mamili, je namreč ravno potekalo streljanje med konkurenčnima tolpama, ki se borita za prevlado na teritoriju, prisotnost policije, ki je spremljala konvoj tovornjakov z občutljivim tovorom, pa je presenetila ene in druge, zato so družno začeli streljati na može postave.

Na srečo se je vse skupaj končalo brez poškodb in okoljske katastrofe (uran, ki so ga peljali, je bil sicer v naravnem stanju in zato le malo reaktiven), je pa incident ponovno razgalil težave, s katerimi se Brazilci dnevno srečujejo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija