Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Off road
Državno prvenstvo terencev v Renčah
Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team iz Renč je minuli vikend že osemnajstič gostilo tekmovanje za državno prvenstvo Slovenije.
Artur Švarc
4. junij 2019 | 9:09:00

Tekmovanje se je odvijalo v glinokopu Goriških opekarn v Renčah. Tekmovanja se je udeležilo 48 vozil iz Slovenije, Avstrije, Nemičije, Italije, in Hrvaške.

Svoje znanje so v kategoriji spretnostne preizkušnje pokazali specialisti za hitro vožnjo po terenu, ki so se s svojimi terenci tokrat skušali čim hitreje prebiti skozi razgiban, blaten in letos zelo zahteven poligon. Mojstri neprehodnih terenov, globokih jarkov in globokega blata ter močvirja, so v disciplini extreme dva dni vihteli volane in se ob pomoči nepogrešljivih sovoznikov in vitla, prebijali skozi poligon, s posebej prirejenimi vozili.

V spretnostni vožnji najštevilčnejše kategorije z bencinskimi motorji do 2000ccm je zmagal član domačega Extreme teama Matej Podgornik. Drugi v kategoriji  je bil prav tako član domačega Extreme teama Primož Bevk. Tretji v kategoriji pa je bil Domen Benčina. V kategoriji vozil z bencinskimi motorji nad 2000ccm je zmago slavil Dino Sarjaš iz kluba ARO Trnje, drugo mesto je osvojil Kristjan Kaker iz kluba Panter Kamnik in tretje mesto si je privozil Klemen Osolnik prav tako iz kluba Panter Kamnik. Med dizelaši si je zmago priboril Ivo Gregorič iz domačega Extreme teama pred Borisom Kosom in Simonom Pregljem iz kluba ORC White Tiger.

V zahtevni in bolj atraktivni kategoriji extreme, ki je letos postregla z izjemno predstavo kar 20 avtomobilov iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Italije, si je zmago priborila mlada perspektivna Slovenska posadka, sin in oče, Blaž Drozg - Jože Drozg. Srebro je osvojila lanska zmagovalna avstrijska posadka Manuel Stöckli – Werner Klobeinig pred bronasto slovensko dvojico Erik Žorž – Blaž Vidovič.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
lancia HF
https://youtu.be/BMk3g44n5CQ
4.6.2019 18:02:00
lancia HF
https://www.facebook.com/pg/SlovenianRacingGuide/photos/?tab=album&album_id=2195254847454044
4.6.2019 21:09:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija