Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Razvojni center in steza, ki jo je nekoč preskušal Niki Lauda
Zanimivosti   |   Balocco
Razvojni center in steza, ki jo je nekoč preskušal Niki Lauda
Pri koncernu Fiat Chrysler Automobiles so odprli vrata razvojnega centra, kjer do zadnjih atomov moči preskušajo številna nova vozila, namenjena na globalne trge.
Artur Švarc
8. julij 2019 | 10:56:00

Razvojni center Balocco ima mesto v neposredni bližini avtoceste med Milanom in Torinom, svoja vrata je uradno odprl leta 1962, ko se je sedež Alfe Romea preselil v Arese. Prvotno deluje kot preskusni center namenjen le za Alfine modele, a se kmalu izkaže, da je ta objekt primeren tudi za doseganje visokih hitrosti, zato na tem mestu svoj drugi dom najdejo pri Autodelti (športni oddelek, ki Alfe pripravlja za tekmovanja) in posledično se na tej dirkaški stezi preskusijo številna legendarna imena kot so Vittorio Brambilla, Bruno Giacomelli in Niki Lauda. Na tem mestu testne kilometre nabirajo tudi Alfa Romeo 33 TT12, vsi Alfini F1 dirkalniki in Brabhamov dirkalnik z Alfinim motorjem. Takratni center je bil postavljen na območju dveh kvadratnih kilometrov, a od leta 1987, ko je Alfa Romeo že v Fiatovih rokah, se center začne bliskovito širiti.

Danes ima ta center na voljo kar 6 kvadratnih kilometrov testnih površin. Testni vozniki imajo danes na voljo kar 26 različnih tipov stez (vse niso asfaltne), v skupni dolžini 80 kilometrov, kjer se preskušajo vsi modeli koncerna FCA. Center obratuje sedem dni v tednu, podnevi in ponoči, letno pa izpeljejo okrog 200 tisoč različnih preskusov. Objavljamo zanimiv video zapis, ki bolj natančno prikazuje, kaj se večji del leta dogaja za tesno zaprtimi vrati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija