Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Vozilo prihodnosti
E-metla za novodobne čarovnice
Toyota se ne boji razmišljati izven ustaljenih okvirjev. Ko je bil koncept električne metle kot prevoznega sredstva prvič omenjen, je zvenelo kot šala, toda ne letošnjem tokijskem avtomobilskem salonu se je pokazalo drugače.
Urša Prosenjak
31. oktober 2019 | 8:38:00

Gre za platformo mobilnosti, ki je črpala navdih v čarovničini metli, Toyota pa jo je predstavila v sklopu mobilnostnega tematskega parka na avtomobilskem salonu v Tokiu.

E-metla je mobilnostna platforma v obliki palice z resami na koncu, kar ji daje videz gospodinjskega pripomočka in priljubljenega prevoznega sredstva čarovnic, tu pa se žal podobnost tudi konča. E-metla ne leti po zraku, niti ne prevaža potnikov povsem samostojno, gre bolj za integracijo potnika in prevoznega sredstva.

Ob predstavitvi so prikazali tudi uporabo, kjer je mladenič z rolerji e-metlo uporabil kot pogon. E-metla nam torej ne bo še kmalu omogočila letenja, bo pa v pomoč lenim novodobnim čarovnicam na rolerjih, če se jim ne bo dalo poganjati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija