Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Od razpadajoče kripe do najlepšega starodobnika
Američan Lynn Pfenning si je zadal nalogo najti avto, ki je bil nekdaj last njegovega očeta. Z vztrajnostjo ga je po 38 letih odkupil in obnovil.
Urša Prosenjak
19. marec 2020 | 13:39:00

Let 1967 je Pfenningov oče Marvin, potem ko je dve leti starega Hrošča razbil v nesrečnem trčenju s kravo, vozilo nadomestil z novim Volkswagnom Type3 Fastback. Zanj je odštel 2200 dolarjev, kar bi danes znašalo 15.800 evrov. Do sredine sedemdesetih ga je uporabljal kot svoje vsakodnevno vozilo, nato pa ga je prodal nekemu kmetu, ki je avto kupil za svojega najstniškega sina. Tu bi se zgodba običajno končala, novi lastnik bi avto bodisi kasneje prodal naprej ali pa ga naposled odpeljal na odpad in nihče ne bi več slišal zanj.

Toda tokrat ni bilo tako. Ko se je kmetov sin avta naveličal, ga je spremenil v improviziran kmetijski tovornjak za zganjanje živine, kar je bila naloga, na katero Volkswagnovi inženirji nikoli niso pomislili. V karieri je nabral precejšnje število prask in udrtin, rja pa mu je načela karoserijo. Končal je v kotu skednja, kjer je rjavel desetletja.

Pfenning nikoli ni pozabil na svoje nekdanje vozilo, vedel je tudi, kje ga najti, vendar ga lastnik ni želel prodati. »Vsa leta sem spremljal, kaj se dogaja z avtom, vsakih nekaj let sem lastnika vprašal, če bi ga prodal,« je povedal.

Medtem je Type 3 razpadal v skednju v Severni Dakoti, v njem so prebivale najrazličnejše živali, miši pa so mu zgrizle oblazinjenje. Na neki točki se je celo vnel motor, kar je poškodovalo enega od valjev. Zdelo se je, da je že preveč uničen, da bi ga lahko popravili, toda Pfenning je navdušeno zgrabil priložnost, ko se je lastnik po 38 letih leta 2013 vendarle odločil za prodajo.

Pfenning je vozilo odvlekel domov v Minnesoto in se lotil popravila. Razstavil ga je skoraj do zadnjega vijaka in zamenjal uničene dele, 1.6-litrski motor je zamenjal z močnejšim 1.8-litrskim, na koncu paa ga je še polepšal z novim lakiranjem in kromiranimi poudarki.

Obnova ga je stala 37.000 evrov, v delo pa je vložil ogromno časa. Nova podoba je bila končana poleti 2018, od takrat pa se je z avtom udeležil številnih razstav in drugih dogodkov ter prejel različne nagrade, med drugim tudi za najboljši starodobnik na državnem sejmu Severne Dakote. Toda največja nagrada je bila, da je lahko z obnovljenim avtom peljal na izlet svojega 83-letnega očeta.

»Ni mogel verjeti, da je to isti avto,« je ponosno povedal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija