Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   ZDA
Novi (neuradni) Cannonball rekord
Pod Cannonballom se v ZDA razume vožnja od ene do druge obale – pri tem je seveda čas tudi pomemben. Korona je poskrbela tudi za nov rekord.
Artur Švarc
11. april 2020 | 6:43:00

Mnogi med vami se boste spomnili filma Cannonball Run, kjer dirkajo od New Yorka do Kalifornije (in potem še nazaj). Trije ali štirje ljudje so pred kakim tednom dni prazne ceste zaradi koronavirusa izkoristili v postavljanju novega rekorda in vse skupaj objavili na spletu kot namig, da se je rekord zgodil.

Čeprav je objava na socialnih omrežjih izginila, zelo verjetno do uradne objave z vsemi fotografijami in podatki, je nekaj dejstev znanih. Nihče ne ve ta hip, kdo je izvedel rekordno vožnjo, ve se le, da so bili v ekipi trije ali štirje ljudje, ki so uporabil novega Audija A8 in v prtljažnik namestili dodatne rezervoarje za gorivo. Vožnja se je začela ob 11. uri zvečer 4. aprila v New Yorku in končala pred hotelom Portofino v Redondo Beachu v Kaliforniji. Za podvig so potrebovali 26 ur in 38 minut.

Rekord po pravilih Cannonballa za zdaj še ni uraden, tako ali tako pa so v ZDA taka početja popolnoma prepovedana. Če bo dosežek med »cannoballisti« priznan, bo s tem izboljšan dosežek iz lanskega novembra, ko je Mercedes E 63 AMG praktično brez postankov za vožnjo porabil 27 ur in 25 minut - in je zelo dobro foto in video dokumentirana. Prav tako bo to najbolj odbita različica rekorda do zdaj, saj je bila izvedena v času omejitve potovanj zaradi pandemije.

Razjarjeni so tudi nekateri v tej podtalni skupnosti – da je nekdo sploh poskušal in izrabil izredne razmere. Čeprav se mnogi s tem rekordom zato ne strinjajo, je edino pravilo Cannonballa to – da ni pravil.

Kaj pa slovenski »cannonball«? Pri nas je nekdo za vožnjo od Lendave do Kopra porabil 2 uri in 10 minut, pravijo forumi. Naj vam ne pade na pamet!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija