Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Skrivnost zapuščenega COVID19 avta
Zanimivosti   |   Nenavadno
Skrivnost zapuščenega COVID19 avta
Zaposlene in obiskovalce letališča v avstralskem mestu Adelaide je več mesecev begal nenavaden prizor. Pred letališkim terminalom je stal zapuščen BMW s pozornost vzbujajočo osebno registrsko tablico. Na njej je pisalo COVID19.
Urša Prosenjak
16. julij 2020 | 7:15:00

Sivi BMW E60 serije 5 je bil pred letališko stavbo parkiran več mesecev. Kot se spominja Steven Spry, uslužbenec letališča, je bil avto z nenavadno registrsko oznako tam parkiran že vsaj od februarja. Sam ga je opazil v marcu, ko je bilo letališče 4 tedne zaprto, sodelavci pa so potrdili, da so ga videli že v februarju. Aprila je močan veter z vozila odpihnil pregrinjalo in takrat se je razkril napis na njegovih registrskih tablicah.

Nihče ni vedel, čigav je. Sprva so mislili, da pripada komu izmed zaposlenih, toda osebje sme avto pustiti na parkirišču največ 48 ur. Potem so pomislili, da je njegov lastnik pilot, ki je v času karantene obtičal v kakšnem drugem mestu, vendar se jim je zdelo nenavadno, da tudi družina ni prišla ponj.

Najbolj nenavaden pa je datum poteka registracije. V Avstraliji so vozila registrirana za obdobje 12, 24 ali 36 mesecev. COVID19 BMWju pa registracija poteče septembra 2020, kar pomeni, da je nenavadno tablico dobil najkasneje septembra 2019, več mesecev pred pojavom istoimenske bolezni.

Zdelo se je, kot bi nekdo preroško napovedal pandemijo, njeno ime zaznamoval z registracijo avta, ki ga je nato zapustil na parkirišču. Manj zabavna teorija pa sicer govori, da gre zgolj za naključje.

Po mesecih ugibanja je vodstvo letališča naposled izsledilo lastnika, toda za zdaj še ni znano ozadje nenavadne registrske oznake.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija