Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pri 44-ih prvič spregledal, opravil vozniški izpit in kupil avto
Zanimivosti   |   Nenavadno
Pri 44-ih prvič spregledal, opravil vozniški izpit in kupil avto
Zgodba o povprečnem človeku, ki kupi povprečen avto, ponavadi ni vredna pozornosti, toda ta vsebuje nekaj podrobnosti, zaradi katerih je nekoliko drugačna. Protagonist zgodbe je Kanadčan Mike Schickerowski, ki se je rodil s hudo okvaro vida, zaradi katere je bil uradno slep.
Urša Prosenjak
29. julij 2020 | 7:26:00

Do pred nedavnim nepopravljiva okvara je povzročala močno zamegljen vid, kar je oviralo njegovo vsakdanje življenje. Med drugim je bil seveda tudi prikrajšan za užitek v vožnji. Pred nekaj leti pa se je pojavil žarek upanja v obliki eksperimentalne operacije.

Mike se je nemudoma odločil za poseg, ki je bil uspešen in mu omogočil, da je prvič v življenju videl svojo družino in pri 44-ih opravil vozniški izpit. To mu je uspelo že v prvem poskusu, takoj za tem pa si je srečni novi voznik kupil živo rumen C7 Chevrolet Corvette Grand Sport, ki ima karoserijo in vzmetenje modela Z06, poganja pa ga atmosferski motor LT1 modela Stingray, velja pa za bombonček linije C7.

V pokrajini Alberta, ki je naravno okolje terencev in poltovornjakov, rumen športnik z navpičnimi vrati v stilu Lamborghinija, ki sta jih s prijateljem sama vgradila, pritegne veliko pozornosti.

Mike pojasnjuje, zakaj se je odločil prav za ta avto: "Po tem, ko sem aprila 2019 naredil vozniški izpit, sem vozil le ženin Yukon, nato pa sem avgusta kupil C7. Pospešek in moč sta me že ob prvi vožnji navdušila in vedel sem, da si ta avto zasluži spoštovanje. Čeprav sem ga kupil zaradi privlačnega videza, pa sem hitro spoznal tudi njegove izjemne vozne lastnosti."

Med zimskim počitkom je avto tudi nekoliko predelal. Med najopaznejšimi spremembamu so navpična vrata. Predelava sicer ni všeč vsem, a lastnika to ne moti. "Večina se zgrozi in pravijo, da tega ne bi mogli storiti avtu. Toda zato je avto le še bolj unikaten, še posebej zato, ker tega nikoli prej nisem počel. Seveda sem naredil tudi kaj napak, ampak ničesar ne bi spremenil. Ne bi mogel biti ponosnejši."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ocitno uresnicil svoje sanje
30.7.2020 19:50:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija