Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Toyota kot mesto
Zanimivosti   |   Morda niste vedeli
Toyota kot mesto
Družina Toyoda je v gospodarskem razcvetu Japonske v začetku 20. stoletja ustvarila imperij, tako velik, da se je mesto poimenovalo po njej.
Artur Švarc
1. avgust 2020 | 12:53:00

Na severovzhodu prefekture Aichi je stala vasica Koromo, ki se je skupaj z drugimi zaselki tvorila urbano središče, delno pod oblastjo šogunata Tokugava, delno neposredno pod oblastjo v prestolnici Edo.

Po reformah cesarja Meidžija 1868 je območje postalo center proizvodnje svile. A do leta 1930 je zanimanje za svilo tako na Japonskem kot svetu upadlo in območje se je znašlo v grdi recesiji. Tkalnice družine Toyoda so praktično obstale in nečak Sakičija Toyode, ustanovitelja imperija, Kičiro Toyoda, je pogledal v smer razcveta avtomobilske industrije v tistem obdobju.

Iskanje alternativ družinskemu poslu je pripeljalo do zametkov Toyote, prva tovarna Toyota Honša pa je začela delovati 1938.

1. marca 1958 je Koromo dobil status mesta in v naslednjih letih pripojil še nekaj okoliških vasi. Zaradi prepoznavnosti se je Koromo 1. januarja 1959 preimenovalo v Toyoto. Območje je raslo in Toyota je v naslednjem desetletju pripojila še nekaj mest in vasi in danes meri več kot 50 kilometrov v širino.

Toyota se razteza na površini 912 kvadratnih kilometrov in ima 426 tisoč prebivalcev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Aichi prefektura.
1.8.2020 14:36:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija