Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ko ti avto zleze pod kožo in na kožo
Zanimivosti   |   Nenavadno
Ko ti avto zleze pod kožo in na kožo
Nič nenavadnega ni, če si ljudje omislijo tetovažo z imenom ali simbolom nečesa, kar ima v njihovih življenjih pomembno vlogo.
Urša Prosenjak
8. oktober 2020 | 6:25:00

Ponavadi se s tem poklonijo ljubljeni osebi ali pomembnemu dogodku, nekateri pa v srcu (in na koži) hranijo posebno mesto za svoje vozilo ter si omislijo tetovažo z ustreznim motivom.

Portal Compare The Market je opravil poljudno analizo objav na instagramu, v katerih ljubitelji avtomobilov razkazujejo svoje tematske tatuje. Sicer niso razkrili števila pregledanih objav, metodologija pa je bila zgolj iskanje po ključnih besedah, toda njihova raziskava je navrgla nekaj zanimivih rezultatov.

K tovrstnim podvigom so kot kaže nekoliko bolj nagnjeni Američani, kar razberemo tudi iz priljubljenosti določenih znamk. Med znamkami avtomobilov, ki si jih ljubitelji neizbrisno vtisnejo na telo, močno vodi Volkswagen. Raziskovalci so našteli kar 5507 objav s tovrstno vsebino. Sledi mu Jeep z 2132 objavami. Na tretjem mestu je Cadillac, ki si ga je v svojih tetovažah omislilo 1775 instagramerjev. Sledita Pontiac s 1609 in Chevrolet s 1417 objavami. Drugo polovico prve deseterice zavzemajo avtomobili po evropskem okusu: od šestega do desetega mesta se zvrstijo BMW, Ford, Honda in Subaru. Celoten seznam obsega 20 znamk, na zadnjem mestu pa je Lamborghini, ki ga je na svojem telesu in instagram profilu ovekovečilo 74 oseb.

Raziskava je vzela pod drobnogled tudi posamezne modele. Največkrat, 823-krat, se pojavi Chevrolet Impala, sledi DeLorean z 800 objavami, za njim pa Corvette s 180 omembami na družabnem omrežju. Na četrtem mestu je VW Beetle, na petem pa Mini Cooper.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ima još ludih
8.10.2020 9:14:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija