Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Avtomobilska cvetličarna v Riu
Zanimivosti   |   Ideja
Avtomobilska cvetličarna v Riu
Kriza zaradi pandemije je botrovala mnogim domiselnim rešitvam in podjetniškim idejam.
Urša Prosenjak
12. oktober 2020 | 6:51:00

Prebivalci in obiskovalci brazilskega mesta Rio de Janeiro ne morejo spregledati zelenega Volkswagnovega Hrošča iz leta 1969, parkiranega na vogalu ulice, iz njega pa kuka cvetje.

Pod pokrovom motorja se bohotijo orhideje in praproti, skozi okna se nagibajo sončnice, na strehi pa stoji četa lončnic. Nenavadna cvetličarna je rešilna bilka Valcineie Machado. Po tem, ko je njena dejavnost propadla zaradi pandemije koronavirusa, je svoj avto spremenila v prodajalno cvetja. V okrožju Copacabana je takoj postala nadvse priljubljena.

Pri 51-ih se je Valcineia morala podati na povsem novo pot. Opustila je delo nepremičninske posrednice in začela prodajati cvetje na prometnem uličnem vogalu.

»Nisem imela denarja za najemnino, zato sem začela raziskovati možnosti, kaj lahko počnem za preživetje,« je povedala.

In njena odločitev, da se loti avtomobilske cvetličarne, se je izkazala za pravilno. V prvih treh dneh je zaslužila toliko, da je lahko plačala že tretjino vrednosti avta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija