Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prvi britanski umor v avtu
Zanimivosti   |   Kriminal
Prvi britanski umor v avtu
Pred 90 leti je Alfred Arthur Rouse v svojem avtomobilu umoril in zažgal človeka. To je bil prvi britanski umor, v katerem je bil kraj zločina avto.
Artur Švarc
6. november 2020 | 11:30:00

Ne samo to, da je vpleten avto, šlo je tudi za to, da ime žrtve nikoli ni bilo znano.

6. novembra 1930 ponoči sta se dva človeka vračala iz Northamptona na svoje posestvo v bližini vasi Hardingstone. V bližini sta zagledala ogenj, ki je bil videti, kot da nekdo kuri kres. Ko sta prišla bližje, sta videla, da gori avto, v njem pa popolnoma zažgano človeško telo.

Registrske tablice so razkrile, da avto pripada Alfredu Arthurju Rouseju, doma v severnem Londonu. Rouse je šel v Wales k enemu od svojih deklet, a se je vrnil v London dan pozneje. Ko so ga aretirali, je priznal, da je pobral žrtev med vožnjo v Leicester. Med tem ko je šel na veliko potrebo, je tisti drugi menda prižgal cigareto in kot je razlagal Rouse, se je zabliskalo in avto so zajeli plameni.

Rouseju so sodili v Northamptonu januarja 1931, spoznan je bil za krivega in obsojen na smrt. Sodniki zaradi njegovega ozadja niso nasedli zgodbi o tem, da je bil sopotnik kriv za eksplozijo in smrt. Rouse je s kraja dogodka pobegnil, potem pa se je predal policiji. Med izjavo, kaj se je zgodilo, je zaradi svojega ega izjavil stavek, ki je potem prišel tudi v časopise. Omenil je, da je trgovski potnik in za svoje ženske uporabil izraz harem, kar javnost ni dobro sprejela. Za osebo, ki je »štopala«, pa je povedal, da je bil pač nekdo, ki ga nihče ni poznal in ga ne bo nihče pogrešal.

Zadnji žebelj v krsto Rousa pa je zabil strokovnjak za avtomobilsko forenziko, ki je preučil ostanke Morris Minorja in ugotovil, da je nekdo z orodjem namerno omogočil, da je gorivo zalilo motor in s tem povzročil požar.

10. marca 1931 so Rouseja obesili, tik pred smrtjo pa je svoj zločin priznal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija