Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bo Stellantis končno prisluhnil Cherokeejem?
Zanimivosti   |   Jeep
Bo Stellantis končno prisluhnil Cherokeejem?
Stellantis se aktivno pogovarja z ameriškim plemenom o težavi uporabe imena.
Artur Švarc
5. marec 2021 | 0:03:00

Jeep je ime Cherokee prvič uporabil že 1974, vse do 2013 do samega konca skupine Chrysler pred združitvijo s Fiatom. Potem je bil nekaj časa mir, dokler ni Jeep ponovno uporabil ime Cherokee namesto Liberty.

V novi zgodbi po združitvi PSA in FCA je Jeep pod precejšnjim pritiskom, da umaknejo ime. Šef plemena Cherokee, Chuck Hoskin Jr., je za Automotive News povedal, da je Jeep »spoštljivo odklonil« željo, da bi prenehali uporabljati ime. Wall Street Journal je pred dnevi zapisal, da je prvi mož Stellantisa, Carlos Tavares, omenil, da ta možnost vendarle obstaja.

Tavares sicer meni, da v resnici ime ne predstavlja problema, obljublja pa, da bo vse skupaj rešeno, če se bo izkazalo drugače.

Chuck Hoskin je februarja povedal, da sicer verjame, da je Jeep ime uporabil z dobrimi nameni, da pa jim ni v pogodu, da je ime njegovega ljudstva nalepljeno na avto. Sprememba imena bi za Jeep vsekakor pomenila precejšen marketinški podvig, a vsaj Tavares je izkazal pripravljenost, da bi upošteval željo Cherokeejev, ki živijo na območju jugovzhoda ZDA in jih po zadnjem štetju iz 2010 nekaj malega čez 300 tisoč.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija