Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
aaaaaaa
:: Aktualno
Hyundai i30 N
11. maj 2018
Dan pred Hyundaijevimi odprtimi vrati na Vranskem smo preskusili trenutno vročega evropsko-korejskega športnika, ki bo letno prepričal okrog 30 Slovencev. Tudi na račun razmeroma ugodne cene.
17. april 2018
Ljudje, ki jih je življenje prikovalo na invalidski voziček, so s pomočjo predelave vozila lahko povsem enakopravni udeleženci v prometu. Kot pravijo pri AMZS, so ti celo še bolj natančni in previdnejši med vožnjo, v primerjavi z ostalimi vozniki.
Pogled k sosedom
11. april 2018
Po lanski uspešni obuditvi avtosalona v Ljubljani in hladnem tušu za leto 2019, smo preverili, zakaj imajo Hrvati pri organizaciji avtomobilskega salona prednost.
Škoda - oglasno sporočilo
6. april 2018
Če nekateri vztrajajo pri stališču, da si bo otrok svoj prvi avto kupil sam, ko bo zanj zaslužil dovolj denarja, bi mu ga drugi kupili takoj ali vsaj pomagali kupiti, če bi le lahko.
28. marec 2018
Toyotina premium znamka se po prodajnih številkah ne uspe kosati s premočno nemško trojico, a po drugi strani prodajni svetovalci pokažejo izjemen občutek do vsakega kupca, ki ga Lexusovi produkti zanimajo. Nenehno poudarjajo, da je kupec pri njih gost in ne kralj, zato smo se tudi sami prepričali kako pravzaprav poteka prodajni proces.
Temna plat električnih avtomobilov
26. marec 2018
Elektrika naj bi bila čudovita nova prihodnost, a večina ne želi videti cele slike. Zdaj je nanjo s študijo opozoril celo nemški ADAC.
Napoved
15. marec 2018
Preverili smo kaj pomeni samostojen nastop znamke Cupra na trgu, kakšen bo njen razvoj v naslednjih letih in kako bo ta zastopana pri nas.
13. marec 2018
Tako v Evropi kot v Sloveniji trg rabljenih vozil cveti in čeprav uradna statistika na tem področju še ni urejena, je bolj ali manj jasno, da je ta precej stabilen in predstavlja izjemno visok delež v primerjavi s prodajo novih vozil. Po nekaterih ocenah naj bi znašal okrog 250 tisoč vozil letno.
Fotogalerija
7. marec 2018
Objavljamo še drugi paket fotografij z ženevskega salona, ki z jutrišnjim dnem odpira vrata za širšo javnost. V desetih dneh, kolikor je odprt, si ga ogleda okrog 800 tisoč obiskovalcev.
Fotogalerija
6. marec 2018
Objavljamo prvi del fotografij v živo z ženevskega avtomobilskega salona, ki je danes in jutri rezerviran za obisk novinarjev.
Prodaja novih vozil
15. februar 2018
Če so lani v Sloveniji na papirju prodali 70.892 novih osebnih avtomobilov, bi bilo zanimivo vedeti, kaj počnejo naši bližnji in daljni sosedje. Kam nas to uvršča?
Spremembe
14. februar 2018
Preverili smo zakaj so se pri največjemu nemškemu proizvajalcu odločili, da 6-letno jamstvo znova postavijo na točko, kjer so pred nekaj leti začeli, in zakaj bodo morda nekateri na servisni interval svoje vozilo pripeljali šele na vsakih 30 tisoč kilometrov.
Oglasno sporočilo - Škoda
13. februar 2018
Se vam zdi štirikolesni pogon le modna muha, povezana z vse večjo priljubljenostjo športnih terencev? Pač nepotreben strošek pri nakupu avtomobila? Vam ni čisto jasno, zakaj bi ga potrebovali vi? Naj vam povemo: zato, ker lahko z njim pridete tako rekoč kamorkoli, in to v kakršnih koli voznih pogojih!
dr. Matjaž Korman
5. februar 2018
Mariborčan, ki je kot mladenič odšel študirat v avstrijski Gradec, tam doktoriral, danes pri Audiju skrbi za celoten razvojni proces avtomobila. Od skice na listu do trenutka, ko avto zapelje s proizvodnih trakov. Čez tri ali štiri leta na trg prihaja električni Audi A4, pod katerega se je razvojno lastnoročno podpisal.
Ponovno rojstvo znamke Lexus
8. december 2017
Čeprav je ta japonska prestižna znamka pri nas prisotna že več kot 10 let, so se zdaj, ko je čas gospodarske krize minil, odgovorni pri Lexusu odločili za ponoven poskus oživitve znamke na raven, da bi prihodnje leto lahko prodali nekaj več kot 100 vozil.
1. december 2017
Objavljamo obsežno fotogalerijo kalifornijskega avtosalona, ki ima v avtomobilskem svetu vedno večjo težo. Tam se med drugim prvič predstavlja BMW i8 roadster, prenovljena Mazda6 in Mercedes CLS. Za javnost bo salon odprt od danes pa do 10. decembra.
Prihodnost kalifornijskega giganta
27. november 2017
Elon Musk je brez dvoma eden tistih, ki je s svojimi vizionarskimi idejami v zadnjih letih zamajal svetovno avtomobilsko sceno, a v tem trenutku še ni povsem jasno, ali bo scenarij električnih avtomobilov, kot si ga je zamislil, tudi uspel.
Primož Tiringar, direktor Toyota Slovenija
8. november 2017
Pri Toyoti so pred dobrimi dvajsetimi leti začeli orati ledino na področju hibridov, ki se jim zdaj v prodajnem smislu vendarle obrestuje, s tem pa spet med prvimi stopajo v dobo, ko morda v kratkem pri njih več ne bo možno dobiti avtomobila z dizelskim motorjem. Pravijo, da se tega ne bojijo, saj dobro seznanjeni kupci, ki zaidejo v njihov prodajni salon, taki odločitvi ne bi nasprotovali.
Intervju: Dirk Arnold, BMW i
22. oktober 2017
Pogovarjali smo se z vizionarjem, ki je v zadnjih petnajstih letih BMW-jevo električno divizijo popeljal med največje in najpomembnejše pionirje električne mobilnosti na svetu. S podpredsednikom znamke BMW i smo klepetali ob robu 1. sejma inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future v Celju.
Ceste prepletene s slovenskimi lepotami narave
20. oktober 2017
Slovenija je lepa in majhna državica, ki pa daleč od velikih mest skriva izjemne lepote hribovja, morja in prelepih dolin skozi katere se vijejo urejene cestne povezave. Ena takšnih cest, v dolžini 36 kilometrov, je skrita nad Vipavsko dolino. Prevozili smo jo z Giulio Quadrifoglio.
1 / 12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija