Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Nagradna igra
Bi se za vikend zapeljali z novim Hyundaijem i30?
i30 nove generacije je avto, ki opredeljuje Hyundai v Evropi in predstavlja nov DNK Hyundaijevih vozil.
Uredništvo Hyundai
19. maj 2016 | 9:23:08

Novi i30 je Hyundaijev odgovor na spreminjajoče se sodobne vrednote in preference kupcev, ki stremijo k tehnološko usmerjenim rešitvam, slogovni individualnosti in vsestranski prilagodljivosti.

i30 nove generacije je avto za vsakogar; samske, družine, mlade in mlade po srcu. Predstavlja nepogrešljivo izbiro za tiste, ki iščejo privlačno obliko, učinkovito in dinamično vožnjo in celovit varnostni paket. Njegova kakovost in zanesljivost je zagotovljena z edinstveno 5-letno tovarniško garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov. To je tretja generacija na evropskem tržišču najuspešnejšega Hyundaijevega modela. Razvili in oblikovali so ga v Hyundaijevem tehničnem centru v nemškem Rüsselsheimu, izdelujejo ga v Nošovicah na Češkem, preizkušali pa so ga na znamenitem Nürburgringu. i30 nove generacije temelji na infrastrukturi, ki jo je Hyundai v Evropi intenzivno razvijal zadnjih 25 let. Ustvarjen je, da bo nadaljeval uspeh prejšnjih dveh generacij, ki sta evropskim kupcem znani od leta 2007 (prva) in 2012 (druga). Vse od takrat je bilo prodanih preko 800.000 Hyundaijev i30.

i30 je najpomembnejši Hyundaijev avtomobil za Evropo in na njegovih krilih Hyundai namerava postati številka 1 azijskih blagovnih znamk v Evropi. Z i30 nove generacije bo Hyundai nadaljeval svojo uspešno zgodbo v Evropi in v prihodnjih letih dosegal nadaljnjo organsko rast. Izdelujejo ga v Hyundaijevi evropski tovarni HMMC na Češkem. Prav s proizvodnih linij omenjene tovarne je leta 2007 zapeljala prva generacija i30. Letna proizvodna zmogljivost tovarne je 300.000 vozil ob izpolnjevanju najvišjih standardov kakovosti, vse z namenom izpolniti pričakovanja evropskih kupcev. Vozilom veča privlačnost tudi vodilni garancijski paket v avtomobilski industriji; 5 let tovarniške garancije brez omejitve prevoženih kilometrov.

Zunanjost

Oblika i30 je skupek uporabe natančnih, napetih in elegantnih linij ter čistih površin, ki ustvarjajo njegov brezčasen dizajn. Kombinacija izjemne funkcionalnosti, kot so prostornost, dobra vidljivost in odlično udobje nadgrajujejo čuten in samozavesten slog oblikovanja. Hyundai z i30 uvaja nov oblikovalski element na sprednjem delu vozila. To je mogočna kaskadna maska, ki bo odslej značilna za vse nove Hyundaije. Za i30 nove generacije so na voljo platišča iz lahke litine, 17- in 16-palčna dvobarvna 10-kraka ter 15-palčna jeklena platišča. Izbira barv karoserije ponuja kar dvanajst možnosti: Stargazing Blue, Micron Gray, Phantom Black, Demitasse Brown, Intense Copper, Moon Rock, Fiery Red, Platinum Sliver, Ara Blue andWhite Sandplus, Engine Red in Polar White.

Notranjost

Notranjost novega i30 navdušuje s preprosto in intuitivno postavitvijo, ki daje občutek elegance in prostornosti. Kromirani dodatki in materiali visoke kakovosti ustvarjajo mirno in prefinjeno vzdušje v potniški kabini. Osrednji, sredinsko nameščen zaslon na dotik, ki je na voljo tudi v 8-palčni izvedbi, združuje funkcije navigacije, medija in povezljivosti. Nov multifunkcijski trikraki volanski obroč omogoča enostavno in intuitivno upravljanje funkcij preko ergonomsko postavljenih gumbov, kar veča voznikovo udobje. Kontrolni gumbi navigacije so priročno nameščeni na centralni konzoli in omogočajo instinktivno uporabo, ne da bi pri tem umaknili pogled s ceste. i30 nove generacije ponuja obilo prostora tako za potnike kot prtljago. Občutek prostornosti povečuje pomična panoramska sončna streha. Naslon za roko spredaj se lahko po potrebi pomakne naprej in tako omogoča še ugodnejši položaj. Lahko pa se tudi odpre in nudi dostop do dodatnega prostora za shranjevanje. Novi i30 ponuja velikodušno odmerjen prtljažni prostor s kapaciteto 395 litrov (VDA 211), ki je z zlaganjem sedežev povečljiv na 1.301 litrov. Uporabnost povečujeta tudi dvojno dno in odprtina za smuči na zadnjem sredinskem sedežu. Za notranjost so na voljo tri barvne kombinacije: črna v blagu ali usnju, kombinacija črne in sive prav tako v blagu ali usnju in nova kombinacija črne in modre samo v usnju. Sprednja sedeža sta lahko na voljo s tristopenjskim ogrevanjem in hlajenjem, voznikov sedež je lahko spominsko nastavljiv.

Motorji

Novi i30 je na voljo s tremi bencinskimi motorji, tudi s turbopolnilnikom, in enim dizelskim, ki zagotavljajo dinamično ter učinkovito vožnjo. Kupci lahko izbirajo med za Hyundai popolnoma novim štirivaljnim 1,4-litrskim T-GDI motorjem, ki doseže 103 kW (140 KM). Na bencinski strani sta na voljo še litrski trivaljnik s turbopolnilnikom in 88,3 kW (120 KM) ter 1,4-litrski bencinski motor s 73,3 kW (100 KM). Za ljubitelje dizlov pa je na razpolago 1,6-litrski dizelski motor s tremi nazivnimi močmi: 70 kW (95 KM), 81 kW (110 KM) in 100 kW (136 KM) ter emisijami CO2 od 89 g/km naprej. Za omenjene motorje sta na voljo šeststopenjski ročni menjalnik ali Hyundaijev učinkovit in odziven sedemstopenjski robotiziran menjalnik z dvojno sklopko (7DCT). Hyundai je sedemstopenjski robotiziran menjalnik z dvojno sklopko predstavil v 2015. Je izjemno priročen, saj združuje prednosti samodejnega in ročnega menjalnika. Omenjeni menjalnik zagotavlja učinkovito porabo goriva, do 20% nižje emisije CO2 in do 10% večji pospešek v primerjavi s konvencionalnim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. 7DCT menjalnik uporablja dve ločeni enolamelni sklopki, vsaka pa ima svoj električni aktuator. Navor motorja se prenaša preko prve sklopke za neparne prestave in preko druge za parne prestave. Dva električna aktuatorja skrbita za vklapljanje prestav glede na režim vožnje; naslednja prestava je vedno že vključena in čaka, da se izključi sklopke predhodne prestave in vključi sklopka nove – navzgor ali navzdol.

Edinstvena tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov: Tudi i30 nove generacije, tako kot vsi ostali hišni modeli, kupcem zagotavlja najvišjo raven zanesljivosti, potrjeno z najobsežnejšim in najboljšim garancijskim paketom na trgu. 5-letna tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov zajema poleg omenjenega tudi 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila. 5-letna garancija Hyundai brez omejitve prevoženih kilometrov velja za vsa nova vozila Hyundai prodana preko pooblaščene trgovske mreže končnim kupcem, kot je navedeno v servisni knjižici vozila.

Vozna dinamika

i30 nove generacije je bil razvit in preizkušen v Evropi. Obsežni testi vzdržljivosti in vozne dinamike so bili opravljeni tako na najzahtevnejšem dirkališču na svetu, znamenitem Nürburgring Nordschleife, kot tudi na javnih cestnih površinah po vsej Evropi, od najhladnejših zimskih razmer na Švedskem, testiranj s prikolico v Alpah do najbolj vročega poletja na jugu Španije. Strogo testiranje je bilo izvedeno z namenom izpolnjevanja visokih pričakovanj evropskih kupcev. Razvojni inženirji so že na začetku opredelili značilnosti i30 nove generacije; odzivno in natančno krmiljenje, okretno in predvidljivo upravljanje ter dinamična vožnja brez odrekanja udobju. V primerjavi s predhodnikom je krmiljenje za 10% bolj neposredno in odzivnost vozila 15 milisekund hitrejše. Podvozje je optimizirano za dinamično vožnjo ob visokem nivoju udobja. Večvodilska zadnja prema z učinkovitimi amortizerji je standardna. Visok zavorni učinek zagotavljajo povečani diski (spredaj 288 mm), ki se izkažejo tudi ko so segreti. Hyundai je edini proizvajalec avtomobilov, ki proizvaja svoje lastno jeklo. Tako za zgradbo svojih vozil zagotavlja materiale najboljše kakovosti. i30 nove generacije se tako ponaša s trdno in obenem lahko zgradbo za povečanje dinamičnih zmogljivosti in varnosti potnikov.

Povezljiv in skrben

Pametne funkcije povezljivosti, ki jih zahteva velika večina novodobnih kupcev, so na voljo v i30 nove generacije. Kupci lahko izbirajo med standardnim Premium avdio sistemom s petpalčnim LCD zaslonom na dotik z integrirano dinamično vzvratno kamero, bluetooth povezavo in funkcijo MY music. Na voljo je še opcijski navigacijski sistem nove generacije, z osempalčnim barvnim zaslonom na dotik. Voznikom, ki želijo ta navigacijski sistem povezati s svojim pametnim telefonom omogoča i30 uporabo aplikacij Apple CarPlayTM in Android AutoTM. Tako lahko izbirajo in predvajajo glasbo s svojih mobilnih naprav in telefonirajo. Na zaslonu v avtomobilu pa se lahko prikazujejo tudi funkcije navigacijske naprave. Nemotene povezave omogočajo vozniku in potnikom, da so povezani in omreženi, ob sočasnem osredotočanju na dogajanje na cesti. Da bi zagotovili, da so telefoni voznika in potnikov vedno polni, je i30 opremljen s površino za brezžično induktivno polnjenje mobilnih telefonov in USB priključkom, ki se nahaja v zaprtem delu na sredinski konzoli. Novi navigacijski sistem ima sedemletno brezplačno naročnino na storitev TomTom LIVE. Storitev ponuja posodobljene informacije o vremenu, prometu, radarjih in spletnem iskanju interesnih točk v realnem času. Navigacijski sistem pot prikazuje v 3D grafiki in preko USB medija lahko predvaja tako fotografije kot video.

Najvišja aktivna varnost

i30 ima v skladu z najvišjimi evropskimi standardi varnosti vgrajene najnovejše aktivne varnostne funkcije: sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in pešcev, pametni tempomat, sistem za nadzor mrtvih kotov, sistem za opozarjanje na prečni promet, sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu, sistem za zaznavo prometnih znakov in sistem za samodejno zasenčenje žarometov. Premierno je pri Hyundaiju prisoten sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Novi i30 je tako prvo vozilo, ki je lahko opremljeno z vsemi varnostnimi funkcijami, ki do pri Hyundaiju na voljo.

Sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in pešcev (AEB)

i30 je opremljen s sistemom za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in pešcev, napredno aktivno funkcijo, ki opozarja voznika na izredne razmere in po potrebi samostojno zavira. Sistem deluje s pomočjo radarskih valov in kamere v treh fazah. Najprej voznika opozori vizualno in akustično, nadzira zavore glede na stopnjo nevarnosti za trčenje in zavira na polno, če kaže, da je trčenje neizogibno. Obenem sistem vključi varnostne utripalke. Sistem zaznava tako pešce kot vozila ter prepreči nalet in sicer do hitrosti 180 km/h v primeru trčenja z vozilom ter do hitrosti 60 km/h pri morebitnem naletu na pešca. Deluje vse od hitrosti 8 km/h.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika (DAA)

Prvič pri Hyundaiju je na voljo sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Sistem na osnovi številnih parametrov ugotavlja, ali je voznik utrujen. Če je tako, se oglasi opozorilni signal in na zaslonu se prikaže simbol skodelice za kavo skupaj s priporočilom za postanek.

Napredni pametni tempomat (SCC)

Sistem samodejnega uravnavanja razdalje z aktivnim radarskim sistemom za prednastavitev hitrosti vzdržuje vnaprej nastavljeno razdaljo do spredaj vozečih vozil in samodejno poveča (do izbrane hitrosti) ali zmanjša hitrost. Njegovo delovanje je samodejno prekinjeno, ko je hitrost nižja od 10 km/h.


Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD)

Deluje na osnovi radarske tehnologije. Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD) s sistemom za pomoč pri menjavi voznega pasu (Lane Change Assist) spremlja dogajanje v mrtvem kotu. V primeru, da v mrtvem kotu zazna drugo vozilo, se na zunanjih ogledalih prikaže vizualno opozorilo. Če voznik ob vizualnem opozorilu vseeno aktivira smernik, se vklopi tudi zvočni signal. Zvočno opozorilo se aktivira tudi ob menjavi voznega pasu, ko sistem zazna drugo vozilo.

Sistem za opozarjanje na prečni promet (RCTA)

Sistem zmanjšuje tveganje za trčenje z vozili, ki se nam približujejo, ko vozimo vzvratno iz parkirnega boksa. Z radarsko tehnologijo “preskenira” 180-stopinjsko območje za vozilom in v primeru, da zazna približujoče se vozilo, opozori voznika z vizualnim in zvočnim signalom.

Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS)

K aktivni varnosti prispeva tudi sistem za opozarjanje in pomoč ob nenamerni menjavi voznega pasu. Sistem zagotavlja vizualno opozorilo na instrumentni plošči, zvočni opozorilni signal ter z aktiviranjem električnega servo volana tudi samodejen zasuk volanskega obroča stran od zarisane črte na cestišču. Če voznik izpusti volan iz rok, se oglasi zvočni opozorilni signal (sistem za nadzor zbranosti voznika). Voznik na armaturni plošči lahko izbere tri različne stopnje delovanja sistema.

Sistem za zaznavo prometnih znakov (SLIF)

Za prepoznavanje hitrostnih omejitev uporablja sistem za zaznavo prometnih znakov sprednjo kamero in informacije iz navigacijskega sistema. Trenutno omejitev hitrosti prikazuje na TFT zaslonu in tudi na zaslonu navigacijskega sistema.

Sistem za samodejno zasenčenje žarometov (HBA)

Sistem za samodejno zasenčenje žarometov s pomočjo kamere nenehno spremlja približevanje nasproti vozečih vozil in pred nami vozečih vozil ter samodejno izklopi dolge luči in s tem prepreči bleščanje. Takoj, ko nasproti vozečih in pred nami vozečih vozil ni, sistem ponovno aktivira dolge luči.

Več si lahko pogledate na spletni strani Hyundai. 

Nagradna igra

V sodelovanju s podjetjem Hyundai Avto Trade, zastopnikom za vozila Hyundai, enemu srečnežu omogočamo, da se bo z novim Hyundaijem i30 družil ves konec tedna. Dodatno desetim izbrancem podarimo privlačne Hyundaijeve majice.

Nagradno vprašanje: Koliko traja Hyundaijeva garancija brez omejitve prevoženih kilometrov?

Pravilne odgovore zbiramo na naši Facebook strani. Žrebamo 26.maja.2017.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija