Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Simona Mavsar, direktor znamke Seat
Ibiza se bo spet zavihtela na prvo mesto pri Seatu
Včerajšnja slovenska premiera pete generacije Seat Ibize je hkrati dober znak, da bi se lahko španska znamka zopet povzpela na zelo visoka prodajna mesta, kjer je nekoč že bila. K temu je v preteklosti močno pripomogla prav Ibiza, ki je bila sinonim za uporaben in dostopen avtomobil.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
15. junij 2017 | 7:31:21

A leta, ko so Španci oziroma Nemci razmišljali katera bi bila najprimernejša usmeritev za Seat, so postregla s številnimi novimi tekmeci v tem razredu, kar za Seat posledično pomeni precej trdega dela na trgu. Prihod nove pete generacije ne prinaša zgolj nove oblike, pač pa tudi veliko tehnološko naprednih sistemov, ki so v tem segmentu redkost, prisotni so namreč v višjih segmentih in to je nedvoumno prednost, ko se kupci odločajo za nakup avtomobila v tem segmentu.

Včasih je bila Ibiza paradni konj Seatove ponudbe, v zadnjih letih pa je štafeto najboljšega prevzel Leon. Je še vedno možen preobrat na vrhu Seatove prodajne lestvice?

Vsekakor je ta cilj dosegljiv. Pravzaprav v našem dolgoročnem načrtu je, da Ibiza med Seatovimi modeli znova prevzame prvo mesto, malce nad Leonom, kjer bomo letos zabeležili nekaj več kot tisoč prodanih primerkov. Z Ibizo sicer načrtujemo nekaj več kot 600 prodanih vozil, a prava prodajna statistika se bo za njo pokazala šele v prihodnjem polnem letu.

Motorna paleta Ibize ta trenutek ponuja zgolj modele z litrskim bencinskim motorjem. Bo to zadovoljilo sedanje kupce, ki so bili v preteklosti navajeni drugačne motorne ponudbe?

Pet let oziroma še več, so imeli slovenski kupci in tudi drugi po Evropi veliko težav sprejeti takoimenovani downsizing. Iz 1.9 TDI smo prešli na 1.6 TDI, podobno pri bencinskih motorjih, kjer sedaj ponujamo 1.0 MPI in TSI, z razponom od 55 pa do 85 kW. Prepričana sem, da so zdaj kupci te spremembe preprosto sprejeli in poudariti moram, da so danes drugačnega mnenja, saj ko poskusno sedejo za volan takšnega avtomobila najprej izpostavijo zmogljivost motorja in odlične vozne lastnosti ter na tak način zato odpadejo vsi pomisleki iz preteklosti.

Kakšno pa je mnenje o porabi teh motorjev?

Naši motorji so predvsem čisti, prijazni do okolja, poraba goriva pa je v primerjavi s tekmeci nižja. Seveda, je vse skupaj odvisno od načina vožnje. Pri določenih modelih ima voznik dodatno na voljo izbiro profila vožnje, ki lahko vodi do nižje porabe. Prepričana pa sem, da z neko umirjeno vožnjo po predpisih poraba nikakor ni moteč faktor.

Zanimiv je bil podatek o prodaji v preteklih mesecih, ki postreže s podatkom, da je polovica kupcev Ibize pravzaprav pravnih oseb. Kdo so ti kupci?

Res je. Večino teh spada v segment mikro podjetij, kar z drugimi besedami pomeni, da so to podjetja s floto manj od 10 vozil, k temu pa je potrebno prišteti še velik delež samostojnih podjetnikov. A na dolgi rok si želimo in delamo na tem, da bi bil delež fizičnih oseb vseeno večji. Omeniti pa moram, da je Ibiza tudi edini Seatov model, kjer pri nakupu občutno prednjačijo ženske. Beležimo več kot 60-odstotno prodajo v korist žensk.

Prihodnost pri znamki Seat poleg novi modelov prinaša tudi vzpostavljanje novih nakupnih navad. Prioriteta v naslednjih letih je, da bi kupcem ponudili avto kot paket. Kaj pravzaprav to pomeni?

Pri slovenskih kupcih je v zavesti še vedno globoko zapisano lastništvo vozila, pri Allinclusive ponudbi pa pomeni, da je kupec uporabnik vozila, ki ima na mesec določeno obveznost in po treh, štirih ali petih letih vozilo vrne trgovcu. Še vedno smo prisotni s to ponudbo in se obenem zavedamo, da bo to tek na dolge proge, kajti potrebno bo vložiti veliko truda, da bomo kupcem razložili, da je takšen nakup celo bolj smiseln od lastništva. Mogoče bo trajalo pet ali več let, a prepričani smo, da bo nekoč pomembna samo še mobilnost. Ljudje preprosto ne bodo gledali na to ali imajo avto napisan sebe, ampak ali imam avto ta trenutek, ko ga potrebujem, na voljo ali ne.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija