Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Porsche Road Tour
Porschejeva degustacija za več kot milijon evrov
V preteklih dneh so predstavniki Porscheja v Sloveniji znova organizirali mini tradicionalno turnejo Porsche Road Tour, ki je odlična priložnost za bližnje spoznanje najnovejših izdelkov tega proizvajalca športnih avtomobilov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
7. oktober 2017 | 13:41:36

Tokrat se je kratko nekaj urno dogajanje preselilo iz varnega zavetja objekta varne vožnje na Vranskem v lično okolje Arboretuma Volčji Potok, kjer se tudi sicer zbira najelitnejša družba, ki si nenazadnje lahko privošči nakup takšnega vozila. Na voljo je bilo 11 vozil (Boxster S, 911 Turbo S Coupe, 911 Carrera GTS Cabrio, 911 Carrera 4 GTS, Panamera Turbo, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid, Cayenne S Diesel, Macan S Diesel, Macan 185 kW in Macan Turbo Performance Package) in nekaj teh smo vsaj za nekaj kilometrov preskusili. Dva tovarniška inštruktorja, eden od njih je tudi aktivni dirkač, udeležencem na dobrem 100-kilometrskem preskusnem krogu omogočijo tako imenovano degustacijo adrenalina in nenazadnje tudi udobja, ki ga ponujajo nekateri modeli.

Najprej poprimemo za volan Macana Turbo, po 20-kilometrih presedemo v mini igračo 718 Boxster, sledi 911 Carrera4 GTS in 911 Carrera GTS Cabrio, na koncu pa je na vrsti še najbolj udoben od vseh Porschejev, Panamera Turbo s 550 konji. Vsak model ima svojvrsten karakter za širok nabor kupcev, od ekstremno športnega do mešanice udobja, prestiža in športnega karakterja. A za podroben opis, je bil krog skozi Tuhinjsko dolino do Vranskega in nazaj v Arboretum, vendarle prekratek. Predvsem zaradi upoštevanja cestno prometnih predpisov in strogih pravil, ki sta jih postavila inštruktorja. In še zanimivost, preden se odpeljemo nam predstavnika Porscheja pokažeta kako pravilno nastaviti sedež. Več o tem v videoposnetku.

Podobno kot drugi avtomobilski proizvajalci se tudi Porsche poslužuje drugačnih marketinških prijemov, s katerimi lažje prepričajo kupce, da se odločijo za njihovo vozilo. Porsche Road Tour Slovenijo obišče enkrat letno in kot pove Vasja Potočnik, vodja prodaje pri Porsche Inter Auto, je to idealna priložnost, da potencialni kupci v prijetnem okolju spoznajo vozila, ki jih sicer nimajo v testni floti. Tako je bil tokrat na voljo za preskus tudi ultra hitri Porsche 911 Turbo S s 580 konji. V vsakem primeru je takšna oblika promocije, kjer tudi že obstoječi kupci morda s seboj pripeljejo tudi svoje znance in prijatelje, da ti pobliže spoznajo novo kolecija, vsekakor več kt dobra naložba. V povprečju se v tednu ali dveh trije ali štirje od povabljenih oglasijo v prodajnem salonu, kjer sklenejo pogodbo o nakupu novega vozila. To pa je nenazadnje za Porschejeve predstavnike dosežen cilj, a je hkrati to tudi nekakšna dobra dolgoročna naložba. Tako kot je bil nedavni salon vozil v Ljubljani.

Kot pravi Potočnik, so slovenski kupci Porschejev izjemno razgledani in zelo dobro poznajo našo znamko, zato je prodajni proces pravzaprav nekakšen prodajni užitek, ki lahko traja od meseca do dveh, obstajajo tudi ekstremi, ko se je nek kupec za avto odločal več kot leto dni. A kot poudarja Vasja Potočnik je vsak tak nakup pravi užitek, ko kupec pozorno sestavlja svoj bodoči avtomobil. Velik del slovenskih kupcev že ima v lasti vsaj enega Porscheja in se kasneje odločajo za dodaten nakup, nekaj je takšnih, ki presedejo tudi na konkurenco in se bodo morda nekoč vrnili, v zadnjih letih pa precej narašča tudi število novih, predvsem zaradi Macana, nove Panamere in nove generacije Cayenna, ki prihaja v naslednjih mesecih. In prav Macan predstavlja največji delež v Porschejevi prodaji, malce je zadnji čas upadlo povpraševanje za Cayenna, kar je razumljivo, saj je nov pred vrati, a v končni fazi jim je pomembno, da prodaja sploh letošnje leto strmo raste, čemur pripisujejo, da je ta krizni krč popustil in da so kupci znova na višje mesto postavili dobrine. Obenem Potočnik še dodaja, da večina Porschejev ostaja v Sloveniji, minimalen pa je delež izvoza. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija