Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Spremembe
Znova 4-letno jamstvo in prilagodljiv servisni interval
Preverili smo zakaj so se pri največjemu nemškemu proizvajalcu odločili, da 6-letno jamstvo znova postavijo na točko, kjer so pred nekaj leti začeli, in zakaj bodo morda nekateri na servisni interval svoje vozilo pripeljali šele na vsakih 30 tisoč kilometrov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
14. februar 2018 | 8:31:43

Z začetkom letošnjega leta so pri podjetju Porsche Slovenija, ki na našem trgu zastopa modele znamk Volkwagen, Škoda, Seat in VW Gospodarska vozila, stopile v veljavo spremembe pri podaljšanem jamstvu vozil. Vezano na domačo zakonodajo imajo vsa njihova vozila dvoletno garancijo, ki je vezana na tovarno, dodatno pa kupcem že več let ponujajo tudi podaljšano jamstvo, ki je lokalni produkt omenjenega zastopnika. Pred časom so začeli s podaljšanim jamstvom še dodatni dve leti in se kasneje odločili za podaljšanje dobe na štiri leta, kar je skupno pomenilo 6 let jamstva (izvzeti so le izbrani najosnovnejši modeli pri Škodi in Seatu, ki te možnosti nimajo na voljo). No, zdaj so se ponovno zgodile spremembe. S prvim januarjem je večina njihovih modelov na voljo z dvoletno tovarniško garancijo in s podaljšanim jamstvom za dodatni dve leti, v ponudbi pa opcijsko ostaja možnost dokupa 5. in 6. leta, katerega cena je odvisna od modela do modela. Na primer, pri Seat Aroni je doplačilo za posamezno leto vredno 244€. Zakaj ne omenjamo znamke Audi? Slednji ostaja globalno na 4-letni garanciji brez omejitve kilometrov.

Korak nazaj se je zgodil predvsem zaradi odzivov pretežno poslovnih uporabnikov, ki jim takšna storitev ni najbolj ustrezala. Njihovi podatki kažejo, da podjetja svoja vozila uporabljajo največ 4 do 5 let, pri nakupu pa so najbolj pozorni na takratno končno ceno, medtem, ko jih garancija po četrtem letu ne zanima več. To zdaj posledično pomeni, da so se vozila v osnovi malenkostno pocenila, na kupcih pa je ali se ob nakupu odločijo za jamstveno nadgradnjo. 

Kot pove Jože Terglav, ki pri podjetju Porsche Slovenija skrbi za te poprodajne aktivnosti, med tovarniško garancijo in podaljašanim jamstvom ni bistvenega odstopanja, zato tudi njihov jamstveni produkt zajema praktično vse elektronske sisteme in mehanske dele, ki so povezani z vožnjo, izvzete so težave s karoserijo, ki je sicer del 3-letne splošne garancije na lak in 12-letne garancije na prerjavenje. Prav tako ni razlik pri garanciji ali jamstvu, ko gre govora o vozili na električni (8-letna garancija na baterije) ali plinski pogon, čeprav je kompleksnost morebitnega popravila večja kot pri klasičnem avtomobilu. Delež garancijskih popravil pri skupno vseh odprtih servisnih nalogih (lani v prvih 11 mesecih 45.000 delovnih nalogov) predstavlja razmeroma majhen delež, le 14 odstotkov, od teh pa le en odstotek pade na popravila z vpoklicem vezano emisijsko afero z motorjem EA289.

Zakon o varstvu potrošnikov, ki med drugim veleva za vse izdelke dvoletno tovarniško garancijo, ima tudi drugo nerazumljivo plat, ki se navezuje na bolj kompleksne primere popravil. Tu in tam se zgodi, da je popravilo daljše od sicer načrtovanega, saj poskušajo tukajšnji mehaniki v povezavi s tovarno najprej diagnosticirati nastale težave, šele nato se lahko opravi celotno popravilo. Pri tem pa jih zavezuje zakon, ki jim nalaga, da morajo avto v takih primerih popraviti v 45 dneh, sicer morajo zamenjati avto ali vrniti sorazmerni del kupnine. V največ primerih je prihajalo do težav s programsko opremo glavnih možganov, a preden pristojne institucije v Nemčiji potrdijo izdajo nove različice, lahko mine veliko časa in zakonsko določen rok za popravilo je hitro prekoračen. Terglav opozori še nekaj zelo redkih primerov, ki si jih lastniki vozil razlagajo samoumevno, a jih ne garancija in ne jamstvo ne zajema. Gre za indirektni udar strele, ki je v preteklih letih v dveh primerih celoti onesposobil delovanje vozila in napad glodalcev na kablovje v podvozju. Omenjeno popravilo je kasneje stvar zavarovalnice, v kolikor ima lastnik sklenjeno takšno zavarovalno polico, a strošek lahko hitro preseže polovico vrednosti avtomobila. 

Garancija oziroma kasneje jamstvo je tesno vezano na redno servisiranje vozila v skladu z navodili proizvajalca. Že nekaj let lastnikom ni več potrebno avtomobil servisirati pri pooblaščeni mreži servisnih delavnic, ampak takšen poseg lahko opravijo tudi pri ostalih zasebnih mehaničnih delavnicah. A morajo vgraditi origalne dele v skladu z navodili tovarne in pri tem natančno opredeliti celoten delovni proces in to potrditi z izdanim računom. 

A kot pravi Terglav je ozaveščenost lastnikov dobra in ti bolj ali man redno spoštujejo servisne intervale, ki pa so po novem nekoliko drugače opredeljeni. Namreč, za vse omenjene znamke oziroma za nekatere izbrane modele, ki prihajajo na trg zdaj uvajajo sistem prilagodljivega servisnega intervala. To z drugimi besedami pomeni, da servisni interval ni vezan na točno določene kilometre (največkrat je to 15.000 km), ampak je ta odvisen od načina vožnje in načina uporabe vozila (kakšne hitrosti se dosega, kako intenziven je hladni zagon, kako pogosti so hladni zagoni...). Najdaljši razpon pri menjavi olja je lahko dve leti ali 30 tisoč prevoženih kilometrov. Seveda, tega sistema ne bodo imeli vsi modeli, kajti nekateri cenejši nimajo zadostne senzorske podpore (izvzeta so tudi vozila na plinski pogon), obenem pa bodo takšen prilagodljivi servisni interval predhodno vključili le s strinjanjem kupca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Korak ali celo dva nazaj! Garancija na avto nikoli nebi smela biti doplačilna,ampak vedno vključena v ceni! Smešno je tudi,da se zgovarjajo,da 6-letna garancija ne zanima poslovnih uporabnikov (to se sliši,kot da je avto po 5 letih uporabe za na odpad...),po mojem je to čista izmišljotina vodstva pri firmi Porsche Slovenija...ker v vsakem primeru je 5 let star avto na trgu rabljenih vreden več in se ga lažje in bolje proda,če ima še 1 leto garancije (jamstva),kot pa če je nima!
14.2.2018 15:54:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija