Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hudič je v drobnem tisku
Aktualno   |   Stelantis
Hudič je v drobnem tisku
714-stranski dokument o združitvi PSA in FCA razkriva, da pravzaprav PSA prevzema FCA.
Artur Švarc
29. november 2020 | 10:47:00

Združitev dve velikanov PSA in FCA v Stelantis je hudo zapletena reč, pri Automotive News Europe pa so podrobno preučili dokument o združitvi in odkrili, da gre tehnično bolj za nakup kot združitev in da bo PSA tu dominantni partner.

Dokument je poln finančnih izrazov kot so prihodek, delnice, odvečno, dobiček in izguba in tako naprej. Dokument je razdeljen po poglavjih, na 23. strani na vrhu pa se pod razdelkom o računovodskih poravnavah skriva naslednje – združitev bo računovodsko izpeljana kot nakup in se bo v računovodskem izkazu, torej na papirju, vodila kot kupec in prodajalec, v bistvu je govora o prevzemu, o čemer se strinjata tudi vodstvi PSA in FCA.

Tudi novi upravni odbor, ki bo štel 11 članov, bo imel 6 članov PSA, FCA pa 5, kar italijansko ameriški konglomerat postavlja v manjšino. Prvi direktor Stelantisa bo tudi prvi človek PSA, Carlos Tavares.

Kaj bo to v praksi pomenilo za FCA? Težko je napovedovati, a ob napovedi ustavljanja določenih znamk je lahko to smrtna kazen za Chrysler in Lancio.

Če se kdo želi prekopati skozi papirje združitve, so dostopni tukaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
A je kdo do sedaj razmišljal kako drugače? Saj je jasno, da se rešuje Fiat, ki je že druge prosil na kolenih, da bi ga vzeli.
29.11.2020 14:16:37
alfafil
Zdaj lahko naredijo Punta (e). Mislim, da do zdaj v koncernu niso imeli znamke s slovesom in karizmo katero ima Alfa Romeo. Priložnost? Za koga?
29.11.2020 17:59:54
IcEmAn
Meni je že od samega začetka jasno, da bo italijansko-ameriški del podrejen francoskemu, glede na to, da so se dlje časa (še v času, ko je bil Marchione živ) obupano "nastavljali" drugim koncernom, da jih vzamejo v roke.
29.11.2020 18:49:39
etilometer
C D E segment naj bo Maseratijev alfa Romeo pa DS druga mi je pa vseeno ali je fiat ali je Peugeot ali Citroen ali opel .
29.11.2020 19:44:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija