Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Gozdovi izginjajo zaradi povpraševanja po usnjenih sedežih

Slabi obeti

Slabi obeti - Gozdovi izginjajo zaradi povpraševanja po usnjenih sedežih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.11.2021 0:46:00

Pljuča sveta umirajo, del odgovornosti pa nosi tudi avtomobilska industrija.

Urša Prosenjak

Amazonski deževni gozd, znan tudi kot pljuča sveta, že leta proizvaja več CO2, kot ga absorbira. Drugače povedano, pljuča sveta so resno bolna, vzrok pa tiči v krčenju gozdov. To je namreč dobilo dramatične razsežnosti, posebna zgodba pa je licemerstvo brazilske oblasti.

New York Times je na sledi odmevni zgodbi o tem, kako usnjeni sedeži v avtomobilih vplivajo na negativne procese v deževnih gozdovih. Podatki brazilske vlade razkrivajo lakomnost po zemljiščih v naravnem rezervatu Jaci-Paraná. Med januarjem 2018 in junijem 2021 so ranči, ki delujejo v Jaci-Paranáiju na nezakonito očiščenih zemljiščih, srednjim rančem prodali najmanj 17.700 glav govedi. Kupci so bili po državnih in korporativnih podatkih dobavitelji za tri velike proizvajalce mesa, JBS, Marfrig in Minerva.

Skoraj polovico teh 17.700 glav goveda je kupil Armando Castanheira Filho, lokalni trgovec, ki je bil eden največjih kupcev v Jaci-Paranáiju in neposredni dobavitelj vsem trem večjim proizvajalcem mesa. Prodaja mu je ustvarila papirnato sled, ki je prikrivala, da govedo izvira iz nezakonitih rančev. Goveje meso uporabljajo v Braziliji in izvažajo, usnje pa gre v Mehiko in Evropo in konča v avtomobilih, ki jih vozijo Italijani, Američani, Nemci in ostali prebivalci razvitih predelov sveta. O ilegalnih rančih, zaradi katerih se krči pragozd, za zdaj vsi molčijo.

Revizija, ki so jo vodili tožilci v državi Pará, kjer je druga največja čreda goveda v Amazoniji, je prejšnji mesec razkrila, da je JBS med januarjem 2018 in junijem 2019 kupil 301.000 živali, kar je 32 odstotkov njegovih nakupov v državi, od kmetij, ki so kršila obveznosti preprečevanja nezakonite sečnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan 20.11.2021 2:01:41
Nimam usnja v avtu ter nobene potrebe po njem. Pa po veganskem usnju tudi ne.
jjs 20.11.2021 6:36:05
Enako. Usnja sem se v nekaj letih naveličal, potem mi je odveč postalo tudi "delno" usnje in sem danes zelo zadovoljen s poštenim blagom na sedežih. Sedim čvrsto, kot je treba, konec je zoprnega primrzovanja v mrazu, potenja v vročini, škripajočih zvokov in drsenja v ovinkih. Never again.
7even77 20.11.2021 8:34:57
Usnje je bilo že od nekdaj nek izraz prestiža ali tisto "nekaj več" - če ti to "nekaj več" nekaj tudi pomeni. Ali predstavlja. Osebno mi je sicer lepše no oko, kot na uporabo, se ga pa da dandanes, vemo, uspešno nadomeščati. Tako se mi zdi nekako najsmiselnejša kombinacija recimo blago/Alcantara, nikakor pa ne samo blago. Vzdrževanje ni zahtevno, sedenje je prijetno v vsakem letnem času. Pa še pogledu je prijazno.
matt0 20.11.2021 9:08:02
Problem usnja je seveda v kvaliteti, veliko proizvajalcev ne zna narediti, da usnje zdrži po par sto tisoč. Včasih je bil tu problem z blagom, sploh pri nižjem cenovnem razredu, ampak danes kolikor opažam, so sedeži iz blaga res dobro narejeni in zdržijo veliko več. Je pa problem optike, dajte Italjanu Alfo ali pa Maseratija z blagnenimi sedeži umetno usnje je pa svojevrstna bedarija, ki se bo pač enkrat izvenela.
klemens 20.11.2021 23:45:39
Imam "usnje" v avtu, ker pač pri tej opremi pride zraven. Ali je to pravo usnje. Ni. Je nek fake in ja, bolj bi bilo primerno navadno blago. Je bolj prijetno. Arteon, podoben rang, kot moj Pižmovec. Po 15k km, (testni) so bili sedeži mehurjasti, kot, da ima avto 500k+ km. V večini vozil, če niso res 300k eur+, imamo na voljo neke a-la približke naravnih materialov. Pogledam pri nas po cestah in vidim dnevno mogoče 5-10 vozil ranga S, 7, A8, Bentley, 911..., kateri imajo zagotovo naravno usnje, vse ostalo je plastik/fantastik, tako da je tudi podatek iz članka, ena klobasa. Grem stavit, da je bilo 20 let nazaj veliko več naravnega usnja v avtomobilih, kot ga je danes. Zgleda gre spet za gretenizem.
matt0 21.11.2021 9:00:09
Ja, včasih je bilo zagotovo precej več pravega usnja, kot danes. Mercedes, BMW (za ta dva vem) še vedno ponujata pravo usnje tudi v nižjih modelih od 7, je pa odvisno od opreme / sedežev, je pa tudi opcija plastike. Tudi Alfa ima na sedežih pravo usnje, tako, da nevem kako eksluzivno pa tudi ni
© Copyright 1999-2021 Avtomanija