Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Brezzračno kolo s pomočjo 3D-tiska
Pri Michelinu so pokazali, kako utegnejo kolesa izgledati v malce bolj oddaljeni prihodnosti.
Marko Hanželič
15. junij 2017 | 7:12:55

Vizijo kolesa je francoski gumarski velikan pokazal na konferenci Movin'On, osnovo pa so si zamislili na podlagi mreže majhnih prekatov, ki kolo podpirajo s svojo lastno strukturo, hkrati pa omogočajo blažilne sposobnosti, ki jih sicer omogoča uporaba zraka v pnevmatikah.

Ker vse skupaj ne zveni pretirano seksi, so pri Michelinu pripravili možnost 3D-tiska, ki hkrati omogoča tudi različne vzorce in barve pnevmatike, bolj pomembno pa je to, da bo kolo v prihodnje opremljeno tudi s tipali, ki bodo vozniku sporočala, na kakšni podlagi se nahaja avtomobil in kako naj v tem primeru vozi. Vse skupaj, od samega 3D-tiska do materialov in omenjenih tipal za zdaj predstavlja začetno fazo razvoja, vsekakor pa lahko v naslednjih letih pričakujemo pomembne premike na dotičnem področju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija