Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Apple CarPlay brez kablovja
Všeč vam je Applov CarPlay, a vam gre na živce, da morate, preden sedete za volan, najprej vedno fizično priključiti vaš iPhone? Če je tako, imajo pri podjetju Alpine rešitev za vas.
Marko Hanželič
7. julij 2017 | 13:49:39

Proizvajalec avdio naprav Alpine je pred dnevi predstavil prvi brezžični infozabavni sistem v poprodaji in takoj za BMW-jem, ki brezžični CarPlay ponuja v nekaterih modelih, drugega sploh na trgu. Enota je dobila ime iLX-107, omogoča pa povezavo z iPhoneom ali iPadom prek vmesnika WiFi ali Blutooth, omogoča pa tudi samodejno povezavo z napravo znotraj WiFi dosega, kar seveda poenostavi uporabo in odpravlja nadležno kablovje.

Za zdaj je BMW edini, ki ponuja brezžično podporo za CarPlay, pričakovati pa gre, da mu bodo kmalu sledili tudi drugi proizvajalci avtomobilov. Do takrat pa je edina druga opcija relativno drag (stane 850 EUR) Alpineov iLX-107.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija